Čestitamo: 1. Mednarodno zborovsko tekmovanje »Lege artis«, Tuzla (BiH), 27.–29.5. 2016

Komorni zbor Grgar iz Nove Gorice, zb. Andrej Filipič: 1. nagrada (91,2 točk, drugo najvišje število točk tekmovanja) in posebna nagrada za najboljši zbor tekmovanja po izboru publike. Na tekmovanju je sodelovalo 20 zborov iz 4 držav, in sicer v treh kategorijah – otroški in mladinski, vokalni ansambli, mešani zbori –, ocenjevala pa jih je 4-članska strokovna žirija v sestavi: R. Arnautović, Z. Zaprov, R. Homen, M.Trajković.

Zbor se je predstavil z raznolikim programom svetovne in slovenske zborovske literature (Philips, Dubra, Dović, Makor, Lebič). Tekmovanje ki naj bi postalo vsakoletno, je potekalo v veliki dvorani BKC »TK« v Tuzli, zasnovano pa je bilo predvsem z namenom promocije in oživitve nekdaj razvite dejavnosti zborovskega petja v tem mestu, ki je po vojni v 90. letih skoraj zamrlo. Prav edini delujoči mešani pevski zbor Lege artis v Tuzli je tudi organizator tega tekmovanja.

Komorni zbor Grgar letos beleži tudi 10 obletnico delovanja, ki bo obeležena v začetku decembra s koncertom v KD Nova Gorica. Predstavljene bodo predvsem skladbe, napisane v teh letih prav za ta zbor (Quaggiato, Lo Nigro, Černe, Čopi), nagrajene izvedbe in prvič izvedene skladbe s tekmovanj ter novitete – prve izvedbe, napisane za slavnostni jubilej.

Iskrene čestitke!

 

KzGNG Tuzla 16