DANES! Rok za prijavo na delavnico Toliko truda, pa tako medel aplavz …

5.–6. novembra 2016 v sklopu 1. Državnega tekmovanja slovenskih zborovodij

Danes, 25. 11. 2016, se izteče rok prijave za aktivne udeležence.

Opogumite se, ne glejte drugih, ampak poskusite sami!

 

Česa se lahko naučite?

Ste dali vse od sebe, občinstva pa niste navdušili? Bi bolje sprejelo vaše izvedbe, če bi jim jih predstavili? Razložili vsebino, ki jim je zaradi tujega jezika ali tuje glasbene govorice nerazumljiva, povedali kakšno zanimivost o nastanku skladbe, skladateljevem namenu, zanimivi zgodovinski okoliščini, izrazili svoj osebni odnos do skladbe … Zakaj to počno vokalne skupine, kakšen je odziv, bi to lahko počeli tudi zbori in kako se tega lotiti?

Vabljeni pasivni in aktivni udeleženci – aktivni naj pripravijo 2 kratki predstavitvi skladbe po izbiri (ene slovenske in ene tuje) in predstavitvi pošljejo ob prijavi do 25. 10. 2016. Z mentorjem jih boste komentirali ter po potrebi primerneje preoblikovali in predstavili pasivnim udeležencem.

PRIJAVNICA za aktivno udeležbo na delavnici!

 

19_reiner-schneider-waterbe

Mentor delavnice:

Reiner Schneider-Waterberg se je rodil v Namibiji, na univerzi Stellenbosch University je s cum laude diplomiral na treh smereh ter prejel univerzitetno priznanje. Na Univerzi v Cambridgeu v Veliki Britaniji je študiral mednarodne odnose in pel v zboru Trinity College ter se uveljavil kot kontratenor. Čez nekaj časa se je preusmeril v študij petja na Mozarteumu v Salzburgu in Scholi Cantorum Basiliensis v Baslu. Uveljavil se je kot baritonist in sodeloval v številnih zasedbah. Še posebno pomembno je zanj sodelovanje v vodilni nemški skupni Singer Pur. Pridružil se ji je leta 2003, z njo nastopal v več kot 40 državah in z njo prejel 3 priznanja ECHP Klassic, ki veljajo za najprestižnejšo evropsko nagrado za glasbene izdaje.

Več o celotnem seminarskem delu, ki poteka ob tekmovanju, si preberite TUKAJ.