Delavnica za zborovske dirigente in skladatelje pod okriljem združenja TENSO prvič v Sloveniji

Ljubljana, Slovenska filharmonija, 19. do 21. april 2017

Demonstracijski zbor: Zbor Slovenske filharmonije

Dirigentka: Martina Batič

Delavnica za zborovske dirigente

sreda, 19. 4. 2017, 16.30–18.00

četrtek, 20. 4. 2017, 15.00–17.30

Vodji delavnice: Grete Pedersen (gl. tudi lanski intervju z njo) in Tonči Bilić

Skladateljska delavnica

četrtek, 20.4. 2017, 9.30–13.00

petek, 21.4. 2017, 9.30–13.00

Vodje delavnic: James Wood, Fabio Nieder, Leo Samama

Med 19. in 21. aprilom bosta v Slovenski filharmoniji potekali dve mednarodni delavnici za mlade zborovske dirigente in skladatelje.

Ujemite priložnost in spoznajte vrhunske in mednarodno uveljavljene ustvarjalce in poustvarjalce pri njihovem delu, saj bosta obe delavnici odprti za zainteresirano občinstvo.

Možna je samo PASIVNA udeležba, število pasivnih udeležencev pa je zaradi prostorskih razmer omejeno na 20 oseb, zato se čimprej prijavite in registrirajte na elektronski naslov: zbor@filharmonija.si.

Vstop na delavnice bo možen samo s potrjeno registracijo, prijave sprejemamo do četrtka, 13. aprila 2017.

Na mednarodnem natečaju za mlade skladatelje je bil letos izbran tudi slovenski skladatelj David Veber, izbor zborovskih dirigentov pa še poteka. Demonstracijski zbor na obeh delavnicah bo Zbor Slovenske filharmonije, ki ga vodi dirigentka Martina Batič, delavnici pa bodo vodili mednarodno priznana dirigenta Grete Pedersen, Tonči Bilić in skladatelji James Wood, Fabio Nieder ter Leo Samama.

Evropsko združenje profesionalnih komornih zborov TENSO vsako leto organizira festival na izbrano temo, pripravi dve delavnici za mlade skladatelje, delavnico za zborovske dirigente, mladim pevcem povsod po Evropi nudi možnost izobraževanja in koncertiranja v okviru poletne pevske šole v Evropskem komornem zboru Tenso.

Združenje TENSO je evropski projekt, v katerem sodeluje 19 izbranih pevskih zborov, med njimi tudi Zbor Slovenske filharmonije.

Zbor Slovenske filharmonije je na mednarodni konferenci v Parizu maja 2016 dosegel polnopravno članstvo v prestižnem evropskem združenju profesionalnih pevskih zborov TENSO, kar pomeni veliko priznanje njegovemu delovanju.

Na evropskem štiriletnem razpisu Creative Europe je TENSO vzbudil pozornost s programom povezovanja poezije in glasbe na temo 1. svetovne vojne. Ker je Slovenija zapisana v zgodovino tudi po Soški fronti, združenje TENSO prvič gostuje v Srednji Evropi. Prvi del prireditve bo gostila Slovenska filharmonija v Ljubljani, drugi, festivalski del, pa Kulturni dom Nova Gorica.

PRIJAVNICA

Več informacij:

http://filharmonija.si/post/278986/skladateljska-delavnica-in-delavnica-za-zborovske-dirigente

http://www.tensonetwork.eu/tenso-14-18-spotlight-central-europe/

 

ZSF_TENSO