Loading Events

« Vsi dogodki

  • Dogodek se je že zgodil.

11. Svetovni zborovski simpozij Barcelona 2017

22. 7. 201729. 7. 2017

Najboljši zbori z vsega sveta, enkratni koncerti, predavanja, delavnice, razstave, mojstrski tečaji z Elisendo Carrasco, Helmuthom Rillingom, Rollojem Dilworth in Simonom Halseyjem in mnogi drugi dogodki vas že pričakujejo!

Svetovni zborovski simpozij bo pod naslovom »Barve miru« združil najboljše zbore z vsega sveta, zborovske strokovnjake in ljubitelje, skladatelje in založnike, v medsebojni izmenjavi, občudovanju raznolikosti in umetniške lepote naše globalne zborovske skupnosti.

Svetovni zborovski simpozij je največji zborovski dogodek v svetovnem merilu, ki ga Mednarodna zveza za zborovsko glasbo (IFCM) že od leta 1987 organizira vsaka tri leta, vsakokrat na drugem kontinentu. Na prihajajočem simpoziju, ki bo med 22. in 29. julijem 2017 Barceloni, bo sodelovalo 24 izbranih zborov, številni strokovnjaki s predavanji in delavnicami, skladatelji ter glasbeni založniki z razstavo notnega gradiva. Simpozija se vsakokrat udeleži nekaj tisoč slušateljev z vsega sveta, v glavnem zborovskih dirigentov, zborovskih pevcev, skladateljev in ljubiteljev zborovske glasbe, ki bodo skupaj praznovali raznolikost in umetniško odličnost svetovne zborovske skupnosti. Simpozij ponuja vpogled v sodobno zborovsko glasbo, predstavi nove izvajalske in kompozicijske trende, nove metode dela, rezultate najnovejših raziskav na področju petja ter predstavi nekaj zborovskih sestavov, ki trenutno najvidneje oblikujejo svetovni zborovski milje. Letos bo na njem kot prvi slovenski zbor nastopil tudi Dekliški zbor sv. Stanislava Škofijske klasične gimnazije.

 

Dekliški zbor sv. Stanislava Škofijske klasične gimnazije z dirigentko Heleno Fojkar Zupančič je bil izmed 164 prijavljenimi sestavi z vsega sveta izbran med 24 zborov, ki bodo imeli priložnost nastopiti na najpomembnejšem zborovskem dogodku, in je prvi slovenski zbor, ki bo v vsej 30-letni zgodovini simpozija na njem tudi nastopil. V okviru simpozija bo imel slovenski zbor kar tri večje koncerte in en manjši nastop, na katerih bo prestavil predvsem slovensko sodobno zborovsko glasbo, med drugim tudi tri novitete nastale posebej zanje za to priložnost. V njihovem programu bo tudi skladba God of the open Air, ki jo je zanje po naročilu Svetovne zborovske zveze (IFCM) prav za to priložnost skomponiral britanski skladatelj Bob Chilcott.

 

Več: http://www.wscm11.cat/#!home/c1gqx.

 

 

 

 

Podrobnosti

Začetek:
22. 7. 2017
Konec:
29. 7. 2017
Kategorije:
,
Spletna stran:
http://www.wscm11.cat/#!home/c1gqx