Loading Events

« Vsi dogodki

  • Dogodek se je že zgodil.

25. letni koncert zborov in orkestra Zavoda sv. Stanislava

13. 5. 2018, 18.00, Ljubljana 

| 10 €

Zavod sv. Stanislava je v praznovanje jubilejnega leta srebrnih jubilejev gimnazije in dijaškega doma ter desetletnice osnovne šole vstopil s pravim glasbenim praznikom. Mladostna razigranost in ubranost, 9 zborov in 2 orkestra, več kot 400 nastopajočih in mogočnost Brucknerjevega Te Deum-a so v vseh prisotnih pustili trajen vtis.

Na jubilejnem, 25. letnem koncertu zborov in orkestra Zavoda sv. Stanislava je bila sama struktura koncerta nekoliko neklasična. Namesto predstavitev posameznih zborov so se ti v prvem delu združevali, da so pripravili izvedbe različnih priredb in novitet. Slovenske ljudske pesmi je za pevce različnih zborov tkal in prepletal Damijan Močnik, Tine Bec pa je spletel Zimzeleni venček slovenskih popevk. Prvi del se je sklenil z izjemno izvedbo in odrskim nastopom prepleta pesmi Beatlov. Prva stoječa ovacija je tako zaključila že prvi del koncerta.

Veliki finale pa je seveda predstavljal slovesno izvedeni mogočni Te Deum, skladatelja Antona Brucknerja. Zanj se je združilo preko 300 pevcev, orkestru Glasbene šole v Zavodu sv. Stanislava pa se je pridružil še orkester konservatorija F. Chopina iz Krakova, s katerim zavod sodeluje v okviru izmenjave Erasmus+ Z glasbo v življenje. S svojimi solističnimi nastopi so izvedbo obogatili Marta Močnik Pirc, Sabina Gruden, Martin Sušnik in Marcos Fink.

Podrobnosti

Datum:
13. 5. 2018
Čas:
18:00–18.00
Vstopnina:
10 €
Kategorije:
,
Spletna stran:
https://www.stanislav.si/izpostavljeno/mladost-iz-zrn-sonca-stkana/