Loading Events

« Vsi dogodki

APZ UP se bliža že 12. slavnostnemu koncertu

4. 6. 2016, 20.00

| Vstop prost

Akademski pevski zbor Univerze na Primorskem (APZ UP), ki deluje pod okriljem Študentske organizacije Univerze na Primorskem (ŠOUP) že od leta 2004, te v soboto, 4. junija 2016, vabi na dvanajsti letni koncert, ki se bo odvil ob 20. uri v Protokolarno-prireditveni dvorani Sv. Frančiška Asiškega v Kopru.
Že drugo leto zapored vajeti v svojih rokah drži mladi nadobudni primorski dirigent Mirko Ferlan s pomočjo asistenta Mihe Boleta, upravno in umetniško vodstvo zbora pa še vedno vodi predsednica Sanja Đukić. Dvanajsti letni koncert bo torej priložnost, ko boste lahko prisluhnili mladim pevkam in pevcem Akademskega pevskega zbora Univerze na Primorskem, ki se vam bo na samem koncertu predstavil s tremi različnimi sklopi, v katerih bodo zajete skladbe, ki jih je zbor v letošnji sezoni predstavil na koncertih in tekmovanjih.
Sezona 2015/2016 je bila za zbor več kot uspešna, saj so se člani novembra 2015 uspešno predstavili na 6. regijskem zborovskem tekmovanju odraslih pevskih zborov in malih pevskih skupin v Postojni, kjer so prejeli zlato priznanje z odliko, posebno priznanje za najboljšo izvedbo skladbe, napisane od 20. st. do danes ter tako postali najboljši mešani zbor tekmovanja. Svoj uspeh so zabeležili tudi na državnem tekmovanju Naša pesem v Mariboru, kjer je zbor v mešani zasedbi prejel srebrno plaketo. Leta 2016 pa je zbor poslat prejemnik priznanja za posebne dosežke v letu 2015, ki mu ga je podelila ZKD MOK, s strani JSKD pa je prejel Gallusovo plaketo, najvišje priznanje za področje glasbene dejavnosti. Glavni pokrovitelj in soorganizator koncerta je Mestna občina Koper (MOK), podprla pa sta ga tudi Študentska organizacija Univerze na Primorskem (ŠOUP) in Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti (JSKD).
Vstop na koncert bo prost. Na njem bodo tako kot vsako leto tudi tokrat podelili priznanja za večletno sodelovanje v zboru, medse pa sprejeli tudi novega zaslužnega člana APZ UP. Pred in po koncertu bo moč kupiti vseh njihovih 7 zgoščenk. Koncertno dogajanje pa bo ponovno spremljal bogat srečelov z glavnimi nagradami. Z nakupom srečk ali donacijo prostovoljnih prispevkov bodo obiskovalci pripomogli k izpeljavi koncertno-tekmovalne turneje, kamor se zbor namerava odpraviti konec meseca septembra.

Vsi ljubitelji kakovostne zborovske glasbe vljudno vabljeni.

Pevke in pevci APZ UP vam v pričakovanju na snidenje želimo en prijeten pomladanski pozdrav!

Podrobnosti

Datum:
4. 6. 2016
Čas:
20:00–20.00
Vstopnina:
Vstop prost
Kategorija:
Spletna stran:
https://www.facebook.com/events/1401246913515787/