Loading Events

« Vsi dogodki

  • Dogodek se je že zgodil.

Avdicija za Oratorijski zbor Glasbene matice ljubljana

26. 2. 2017, Ljubljana 

Glasbena matica Ljubljana vabi na avdicijo za oratorijski zbor, ki bo sprva deloval projektno, vendar z željo po oblikovanju stalnega sestava. Poleg a cappella sporedov bo vsako sezono izvedel tudi dve vokalno-instrumentalni deli. Umetniški vodja zbora bo dirigent Sebastjan Vrhovnik. Vokalno tehniko bo vodila Tanja Rupnik.

Prvi koncert bo organiziran v sodelovanju s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija. V okviru cikla Kromatika bo zbor izvedel Mozartov Rekviem, 14. 9. 2017 v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma. V prihodnje naj bi zbor izvajal tehtna vokalno-instrumentalna dela iz evropske in slovenske zapuščine (Händel, Bach, Mozart, Haydn, Mendelssohn, Foerster, Lajovic, Vremšak, Lebič …).
Na avdicijo vabimo izkušene pevce, ki želijo sodelovati v novem koncertnem zboru in iščejo možnost nadaljevanja svoje pevske poti v sodelovanju s profesionalnimi instrumentalnimi sestavi. Na avdicijo se lahko prijavijo pevci, ki želijo sodelovati v stalnem sestavu koncertnega zbora kakor tudi pevci, ki bi želeli sodelovati samo pri posameznih projektih.

Pevske vaje za Mozartov Rekviem bodo potekale strnjeno v več krajših obdobjih in neposredno pred koncertom na tridnevnih intenzivnih vajah. Sodelovanje v zboru ni honorirano in organizator ne krije potnih stroškov pevcev na vaje in koncerte zbora. Pevci ne plačujejo članarine. Stroške delovanja zbora krije Glasbena matica Ljubljana.

Avdicija bo 1. 3. 2017 ob 18.00 in 2. 3. 2017 ob 19.30 na Glasbeni matici v Ljubljani in jo bo vodil dirigent Sebastjan Vrhovnik. Pevec ob petju pesmi po lastni izbiri izkaže karakteristike glasu. S ponavljanjem melodičnih in ritmičnih motivov izkaže obseg glasu, intonančno in ritmično natančnost ter glasbeni spomin. Preko dela na notnem primeru, ki ga pripravi dirigent, izkaže orientacijo v notnem zapisu in harmonski posluh.

Prijavo na avdicijo pošljite do 26. 2. 2017 preko e-prijavnice na spletni strani www.glasbenamatica.si ali neposredno na e-naslov organizator@glasbenamatica.si

Organizator

Glasbena matica Ljubljana
Telefon:
+386 (1) 421 05 93
E-pošta:
Spletna stran:
www.glasbenamatica.si

Prizorišče

Glasbena matica
Gosposka ulica 8, Ljubljana, 1000 Slovenia
+ Google zemljevid