Loading Events

« Vsi dogodki

BAROK

15. 4. 2018, 18.00, Spodnje Škofije 

| Vstop prost

Mešani pevski zbor OBALCA Koper tudi letošnjo pevsko sezono nadaljuje v slogu priprave še enega zanimivega in glasbeno posebnega projekta BAROK.

Že to nedeljo, 15. aprila ob 18. uri boste v cerkvi na Škofijah lahko prisluhnili prvemu od niza koncertov, na katerih bo zbor izvajal sakralna baročna dela priznanih skladateljev.

Zagotovo pa bo za poslušalce zanimiva predvsem izvedba dela Magnificat v C-duru koprskega baročnega skladatelja Antonia Tarsie (1643–1722), pri čemer bodo zbor spremljali instrumentalisti.

Antonio Tarsia, glasbenik in skladatelj, rojen v Kopru, je že kot deček pel v koprski stolnici. Že 19 leten je sklenil 18. maja 1662 prvo pogodbo s stolniškimi oskrbniki in bil nastavljen za stolnega organista. Zaradi izjemne zavzetosti in nadarjenosti so mu bile pogodbe s stolnico podaljšane, tako je ostal in deloval v Kopru vse do zadnjih dni svojega življenja. Ob tem je poučeval glasbo, skrbel za glasbeno življenje stolnice in mesta ter komponiral. Njegova številna dela so danes shranjena v arhivu koprske škofije.

Pod taktirko Sonje Mezgec mag. bodo na koncertu sodelovali pevke in pevci MePZ Obalca Koper in instrumentalisti:
Uroš Bubnič, violina,
Bogomir Petrač, violina,
Vitan Košpenda, violončelo,
Erika Dujc, flavta,
Sara Olivo , flavta,
Maja Malenšek, orgle

Foto: MePZ Obalca

Podrobnosti

Datum:
15. 4. 2018
Čas:
18:00–18.00
Vstopnina:
Vstop prost
Kategorije:
, ,

Organizator

Mešani pevski zbor OBALCA Koper
Telefon:
031681704
E-pošta:

Prizorišče

Župnijska cerkev na Spodnjih Škofijah
Spodnje Škofije, Primorska Slovenia
+ Google zemljevid