Loading Events

« Vsi dogodki

Damijan Močnik na drugem koncertu Vokalnega abonmaja Slovenske filharmonije

22. 10. 2017, 19.30, Ljubljana 

| 9-13

Zbor Slovenske filharmonije
Komorni zbor Megaron
Damijan Močnik, dirigent
Tomaž Sevšek, orgle

Spored: skladbe Močnika, Kreka, Ligetija, Hahna, Hawleyja, Schnittkeja

Damijan Močnik se je uveljavil kot eden najprepoznavnejših slovenskih zborovskih in vokalno-instrumentalnih skladateljev. Je nagrajenec številnih slovenskih in mednarodnih skladateljskih natečajev. Z zbori, ki jih vodi, je ob uspešni koncertni dejavnosti prejel številne nagrade na tekmovanjih doma in v tujini. Kot skladatelj in dirigent je večkrat gostoval po Evropi in ZDA. Za svoje umetniško in pedagoško delovanje je prejel Gallusovo plaketo in nagrado Republike Slovenije za izjemne dosežke na področju šolstva.
Za prvi del koncerta z Zborom Slovenske filharmonije prepletel svoja dela z deli skladateljev 20. stoletja. Vse skladbe so vsaka na svoj način povezane z ljudsko glasbo. Močnik in Krek sta svoj navdih našla pri glasbi slovenskih obrobnih pokrajin, Ligeti izhaja iz madžarske ljudske balade, Gunnar Hahn pa sledi glasbi daljnega severa.

Posebnost koncerta bo izvedba dveh Hawleyevih motetov in prvega stavka Schnittkejevega koncerta za zbor, ene največjih mojstrovin glasbe 20. stoletja, kjer se bo Zboru SF pridružil tudi Komorni zbor Megaron. Ta od leta 2003 pod Močnikovim vodstvom združuje nekdanje dijakinje in dijake Škofijske klasične gimnazije v Ljubljani.

Vabimo vas tudi na pogovor o sporedu, skladateljih in izvajalcih, ki bo uro pred koncertom, torej ob 18.30 v Dvorani Slavka Osterca.

Vljudno vabljeni!

Nakup vstopnic:
Blagajna Slovenske filharmonije, Kongresni trg 10, med delavniki od 11. do 13. in od 15. do 17. ure ter uro pred koncertom, T +386 1 24 10 800, E info@filharmonija.si, https://filharmonija.kupikarto.si/
www.filharmonija.si

Podrobnosti

Datum:
22. 10. 2017
Čas:
19:30–19.30
Vstopnina:
9-13
Kategorije:
,
Spletna stran:
http://www.filharmonija.si

Organizator

Slovenska filharmonija
Telefon:
01 24 10 80010
E-pošta:
Spletna stran:
www.filharmonija.si

Prizorišče

Slovenska filharmonija
Kongresni trg 10, Ljubljana, Slovenia