Loading Events

« Vsi dogodki

  • Dogodek se je že zgodil.

Festival Europa Cantat 2021

12. 6. 202122. 6. 2021, Ljubljana 

Festival Europa Cantat je največji projekt Evropske zborovske zveze. Spodbudila ga je po drugi svetovni vojni, da bi z njim mlade različnih narodnosti povezala in jih motivirala za prijateljsko sodelovanje preko pevskega udejstvovanja.

Od takrat festival vsaka tri leta poteka v enem od evropskih mest (zadnjih pet npr. v Barceloni, Mainzu, Utrechtu, Torinu, Pecsu, leta 2018 bo potekal v Tallinu), udeleži pa se ga preko 3.500 udeležencev s celega sveta. Na štiri- do osemdnevnih vajah, skupnem petju, koncertih, se udeleženci posvečajo zelo širokim glasbenim vsebinam: od gregorijanskega petja, do izvedbe velikih klasičnih, del, od vokalnega jazza in popa, povezave zborovske glasbe z drugimi umetnostnimi vsebinami, do velikih vokalno–instrumentalnih del, t.i. cross-over vsebinam, dirigentskim seminarjem, predavanjem in vsakodnevnem množičnem skupnemu petju na prostem, kjer se povežejo tudi z lokalnim prebivalstvom (t.i. open singing).

http://www.example.com

https://www.example.si

example.si

Festival ponudi več kot 40 zborovskih delavnic – ateljejev, pod vodstvom svetovno znanih dirigentov, čez 100 koncertov in nastopov – veliko od njih poteka na prostem v mestu, pa tudi širše z regijskimi koncerti, zborovskim expom in drugimi posebnimi dogodki.

Prizorišče

Ljubljana
Ljubljana, Slovenia
+ Google zemljevid