Loading Events

« Vsi dogodki

Festival Europa Cantat 2021

17. 7. 202125. 7. 2021, Ljubljana 

Festival Europa Cantat je največji projekt Evropske zborovske zveze. Spodbudila ga je po drugi svetovni vojni, da bi z njim mlade različnih narodnosti povezala in jih motivirala za prijateljsko sodelovanje preko pevskega udejstvovanja.

Od takrat festival vsaka tri leta poteka v enem od evropskih mest (zadnjih pet npr. v Barceloni, Mainzu, Utrechtu, Torinu, Pecsu, leta 2018 bo potekal v Tallinu), udeleži pa se ga preko 3.500 udeležencev s celega sveta. Na štiri- do osemdnevnih vajah, skupnem petju, koncertih, se udeleženci posvečajo zelo širokim glasbenim vsebinam: od gregorijanskega petja, do izvedbe velikih klasičnih, del, od vokalnega jazza in popa, povezave zborovske glasbe z drugimi umetnostnimi vsebinami, do velikih vokalno–instrumentalnih del, t.i. cross-over vsebinam, dirigentskim seminarjem, predavanjem in vsakodnevnem množičnem skupnemu petju na prostem, kjer se povežejo tudi z lokalnim prebivalstvom (t.i. open singing).

www.aveo.si

http://www.example.com

https://www.example.si

www.aveo.si

Festival ponudi več kot 40 zborovskih delavnic – ateljejev, pod vodstvom svetovno znanih dirigentov, čez 100 koncertov in nastopov – veliko od njih poteka na prostem v mestu, pa tudi širše z regijskimi koncerti, zborovskim expom in drugimi posebnimi dogodki.

Prizorišče

Ljubljana
Ljubljana, Slovenia
+ Google zemljevid