Loading Events

« Vsi dogodki

  • Dogodek se je že zgodil.

Johannes Passion | J. S. Bach “Pasijon po Janezu”

14. 4. 2017, 19.00, Ljubljana 

| 39,99 €-59,99 €

Petek 14. 4. 2017 ob 19.00 v Unionsko dvorano Ljubljana prihaja velikonočna mojstrovina J. S. Bacha, izvedena z Dunajskim orkestrom, zborom in mednarodnimi solisti, ki so center svojega umetniškega delovanja našli na Dunaju.

Izvajalci:
Dirigent: Erwin Ortner

Orkester: WISE Consort
Zbor: Arnold Schönnberg Chor
Evangelist: David Jagodic (SLO)
Jezus: Matia Meić (CRO)
Sopran, Magd: Cigdem Soyarslan Yararbas (TUR) Alt: Flaka Goranci (ALB)
Tenor, Knecht: Angelo Pollak (AUT)
Bass, Petrus, Pilatus: Stefan Hadžić (SRB)

Pasijon po Janezu skladateljskega velemojstra J. S. Bacha je starejši izmed dveh v celoti ohranjenih pasijonov. Premierno izveden 7. 4. 1724 na veliki petek v cerkvi sv. Nikolaja in napisan v prvem letu službovanja J. S. Bacha v Leipzigu.
Zgodba pasijona po Janezu se odvija po zadnji večerji na veliki četrtek in s pripovedovanjem 4 glavnih oseb (Evangelista, Jezusa, Petra in Pilatusa) v spremljavi verjetno najlepših zborovskih motetov in samostojnih arij sledi Jezusovi poti do smrti na križu in se zaključi s polaganjem Jezusovega trupla v grob.
Koncert je zmes mladih solistov, ki vsi žanjejo mednarodne uspehe po opernih in koncertnih hišah po vsem svetu, in modrosti ter izkušenj dirigenta prof. Erwina Ortnerja, dolgoletnega sodelavca v letu 2016 preminulega Nikolausa Harnoncourta, rednega profesorja na Dunajski akademiji ter prejemnika mnogih mednarodnih priznanj, med njimi tudi slovitega grammya za zborovsko glasbo z njegovim zborom Arnold Schönnberg Chor, ki bo med izvajalci v Ljubljani.
Nenazadnje ne gre pozabiti na WISE Consort (Wien International Soloist Ensemble), ki je ansambel za staro glasbo in sestoji iz mladih, večkrat mednarodno nagrajenih solistov in v Srednji Evropi velja za vzhajajočo zvezdo sestavov, ki izvajajo staro glasbo.

Podrobnosti

Datum:
14. 4. 2017
Čas:
19:00–19.00
Vstopnina:
39,99 €-59,99 €
Kategorije:
, , ,
Spletna stran:
http://www.pjagodic.net

Organizator

PJagodic d.o.o.
Telefon:
041-332-324
E-pošta:
Spletna stran:
www.pjagodic.net

Prizorišče

Unionska dvorana Ljubljana
Miklošičeva cesta 1, Ljubljana, Slovenia
+ Google zemljevid