Loading Events

« Vsi dogodki

  • Dogodek se je že zgodil.

KO GLASOVI POSTANEJO INŠTRUMENTI

20. 7. 2018, 20.3023.00, Ptuj 

| 35 €

Mednarodni glasbeni festival Arsana je v zadnjih letih prerasel v enega najbolj prepoznavnih, žanrsko raznolikih glasbenih festivalov v tem delu Evrope, ki je v devetih letih ponudil preko 600 koncertov, gostil 5.500 umetnikov mednarodnega slovesa in privabil blizu 250.000 obiskovalcev iz cele Slovenije, Evrope in z drugih celin. Z eminentnimi izvajalci mednarodne glasbene scene je najstarejše slovensko mesto zapisal na svetovni glasbeni zemljevid. Vrhunska klasična, jazz, etno, world, instrumentalna in vokalna glasba, za vse generacije in okuse, se preliva na trgih, dvoriščih in ulicah pravljičnega mestnega jedra Ptuj.

Jubilejni 10. festival Arsana bo med 20. in 28. julijem 2018 na več kot 60 dogodkih predstavil preko 300 slovenskih in tujih renomiranih glasbenih umetnikov, bogat pa bo tudi spremljevalni program: otroški festival, mednarodna plesna akademija, razstave in drugi dogodki.

V festivalsko vzdušje nas bodo 20. julija popeljali kralji a-capella glasbe.

Naturally 7 je ameriška vokalna glasbena skupina, ki je nekaj povsem posebnega in nedvomno jih lahko imenujemo za kralje a-capella glasbe. Newyorški septet kombinira različne stile petja, vsak od članov pa hkrati imitira tudi inštrumente.

”Ljudje od nekdaj imitirajo inštrumente. Med vožnjo, ko slišimo najljubšo pesem in nastopi kitarski solo, ne bomo nehali peti. Pravzaprav začnemo imitirati inštrumente, ki jih slišimo. Mi smo si zgolj upali te imitacije postaviti na oder.” je povedal prvi bariton skupine in pisec aranžmajev, Roger Thomas.

Zanimivo je zagotovo dejstvo, da zgolj en član skupine imitira inštrument, ki ga igra tudi v resničnem življenju – to je Armand Hutton, ki se s svojim globokim glasom skuša približati zvoku bas kitare. Zraven že omenjenih še skupino sestavljajo Amal Reed, Dwight Stewart, Garfield Buckley in Warren Thomas.

Prav brata Thomas sta tista, ki sta pred dvajsetimi leti formirala skupino. Začeli so z manjšimi koncerti po mestu, danes pa imajo za seboj že tri svetovne turneje s kanadskim zvezdnikom Michaelom Bublejem, s katerim so nastopili v več kot 25-ih državah pred več kot 4 milijoni oboževalcev. Nedvomno so ena izmed najpomembnejših vokalnih skupin na svetu. Njihova glasbena partnerstva segajo od Coldplayov, Herbieja Jancocka, Queenov, Philla Collinsa in drugih velikih imen glasbenega sveta.

V letih ustvarjanja so izdali sedem albumov, njihova bolj znana hita, ki sta zasedla tudi visoka mesta na svetovnih glasbenih lestvicah pa sta »Feel It (In The Air Tonight)« in pa »Music Is The Key« Oder so si delili s številnimi glasbenimi legendami ob 75. rojstnem dnevu Quincyja Jonesa ter poželi stoječe ovacije.

Kaj torej nastane, ko stopijo na oder in zaigrajo na svoje »inštrumente«? Čarovnija in izjemnost, ki jo moramo slišati in videti v živo.

Podrobnosti

Datum:
20. 7. 2018
Čas:
20:30–23.00
Vstopnina:
35 €
Kategorije:
, ,
Spletna stran:
http://festivalarsana.com/

Prizorišče

Dvorišče minoritskega samostana Ptuj
Minoritski trg 1, Ptuj, 2250 Slovenia

Organizator

Društvo za glasbeno umetnost Arsana
Telefon:
+386 (0)59 955 041, +386 (0)41 280 934
E-pošta:
Spletna stran:
http://festivalarsana.com/festival-arsana/