Loading Events

« Vsi dogodki

Koncert dekliškega zbora sv. Stanislava Škofijske klasične gimnazije

19. 7. 2017, 20.00, Ljubljana 

| Vstop prost

Dekliški zbor sv. Stanislava ŠKG se kot prvi slovenski zbor konec julija odpravlja na 11. svetovni zborovski simpozij v Barcelono, kjer bo nastopil v družbi 24 izbranih zborov z vsega sveta.
Na pripravljalnih koncertih v Litiji, Ljubljani in Kopru bo predstavljen program, s katerim bodo dekleta nastopila na 11. WSCM v Barceloni.
Svetovni zborovski simpozij je največji zborovski dogodek v svetovnem merilu, ki ga Mednarodna zveza za zborovsko glasbo (IFCM) že od leta 1987 organizira na vsaka tri leta, vsakokrat na drugem kontinentu. Na prihajajočem simpoziju, ki bo med 22. in 29. julijem Barceloni, bo sodelovalo 24 izbranih zborov, številni strokovnjaki s predavanji in delavnicami, skladatelji ter glasbeni založniki z razstavo notnega gradiva. Simpozija se vsakokrat udeleži nekaj tisoč slušateljev z vsega sveta, v glavnem zborovskih dirigentov, zborovskih pevcev, skladateljev in ljubiteljev zborovske glasbe, ki bodo skupaj praznovali raznolikost in umetniško odličnost svetovne zborovske skupnosti. Simpozij ponuja vpogled v sodobno zborovsko glasbo, predstavi nove izvajalske in kompozicijske trende, nove metode dela, rezultate najnovejših raziskav na področju petja ter predstavi nekaj zborovskih sestavov, ki trenutno najvidneje oblikujejo svetovni zborovski milje.

Dekliški zbor sv. Stanislava Škofijske klasične gimnazije z dirigentko Heleno Fojkar Zupančič je bil izmed 164 prijavljenimi sestavi z vsega sveta izbran med 24 zborov, ki bodo imeli priložnost nastopiti na najpomembnejšem zborovskem dogodku, in je prvi slovenski zbor, ki bo v vsej 30-letni zgodovini simpozija na njem tudi nastopil. V okviru simpozija bo imel slovenski zbor kar tri večje koncerte in en manjši nastop, na katerih bo prestavil predvsem slovensko sodobno zborovsko glasbo, med drugim tudi tri novitete nastale posebej zanje za to priložnost. Dve slovenskih skladateljev, A. Čopija – Moj prvi angel in D. Močnika – Jerusalem. V njihovem programu bo tudi skladba God of the open Air, ki jo je zanje po naročilu Svetovne zborovske zveze (IFCM) prav za to priložnost skomponiral britanski skladatelj Bob Chilcott.
Dekleta se nastopov na simpoziju izjemno veselijo in verjamejo, da bodo z njimi nedvomno upravičile mednarodni sloves visokokakovostnega zborovskega petja na Slovenskem.

Dekliški zbor sv. Stanislava Škofijske klasične gimnazije
Helena Fojkar Zupančič, dirigentka
Primož Bratina, pianist
Mojca Sečkar, koreografije

Melodije iz Bele Krajine
BOG DAJ DOBRO VEČER

Radovan Gobec (1909 – 1995)
NE OURI, NE SEJAJ
ljudska iz Prekmurja

Lojze Lebič (1934)
NEKAJ JE V ZRAKU noviteta

Ambrož Čopi (1973)
MOJ PRVI ANGEL noviteta
Tone Pavček

Lojze Lebič (1934)
UROK
Slovenska ljudska besedila

Bob Chilcott (1955)
GOD OF THE OPEN AIR noviteta
Henry Van Dyke (1852 – 1933) bes. prir. Bob Chilcott

Prir. Audrey Snyder (1961)
I’VE GOT PEACE LIKE A RIVER spiritual

————————————————————————————————————————————

Pablo Casals (1876–1973)
NIGRA SUM

Gustav Holst (1874 – 1934)
AVE MARIA, op. 9b
Marijanska antifona

Gabriel Fauré (1845 – 1924)
CANTIQUE DE JEAN RACINE, op. 11

Damijan Močnik (1967)
JERUSALEM noviteta
Ps 122, 3. 6-7

Mia Makaroff (1970)
BUTTERFLY

Jaakko Mäntyjärvi (1963)
PSEUDO – YOIK LITE

Irv Rothenberg, arr. Jay Althouse (1951)
HANDS UNITED IN PEACE

Podrobnosti

Datum:
19. 7. 2017
Čas:
20:00–20.00
Vstopnina:
Vstop prost
Kategorije:
,

Organizator

Zavod sv. Stanislava
Spletna stran:
www.stanislav.si

Prizorišče

Ljubljana, odprt atrij v Zavodu sv. Stanislava
Štula 23, Ljubljana, 1210 Slovenia
+ Google zemljevid