Loading Events

« Vsi dogodki

Koncert KPZ Mysterium z gostujočim dirigentom dr. Barlowom Bradfordom

3. 6. 2016, 20.00, Ljubljana 

| 12 €

Vljudno vabljeni na Koncert KPZ Mysterium z gostujočim dirigentom dr. Barlowom Bradfordom, ki bo v petek, 3. junija 2016, ob 20.00 uri v Slovenski filharmoniji (Dvorana Marjana Kozine).
Priznani gostujoči dirigent, skladatelj, aranžer ter izvrsten pianist in organist, dr. Barlow Bradford, je dobitnik Velike nagrade Evrope za zborovsko petje 2015.

Vstopnice stanejo 12 € in jih lahko kupite ali rezervirate na telefonski številki 041/624-351 ter naslovu kpzmysterium@gmail.com. Vstopnice bodo na voljo dve uri pred koncertom na blagajni Slovenske filharmonije!

Vabljeni tudi, da obiščete predavanje o ameriški zborovski glasbi, ki ga bo pripravil dr. Barlow Bradford. Predavanje bo v torek, 31. maja, ob 13.00 uri v Šantlovi dvorani na Akademiji za glasbo (Stari trg 34). Vstop je prost!

Barlow Bradford se je tekom izredne glasbene kariere odlikoval kot zborovski in orkestralni dirigent, skladatelj, aranžer, pianist, organist in pedagog. Trenutno je profesor na Univerzi Utah, kjer je predstojnik oddelka za zborovsko glasbo. Z zborom Univerze Utah je leta 2015 osvojil prestižno Veliko nagrado Evrope za zborovsko petje. Kot soustanovitelj vodi od leta 1991 glasbeno organizacijo Utah Chamber Artist, ki pod njegovim vodstvom pripravlja odmevne koncerte širom sveta ter izdaja albume, ki prejemajo nagrade. Doktoriral je na področju glasbe na Univerzi Južna Kalifornija, kjer je v času študija kot pianist ter na področju dirigiranja prejel številne nagrade.

Komorni pevski zbor Mysterium, ki deluje v okviru Kulturnega društva Mysterium Kranj, je nastal jeseni 2005 v želji poustvarjanja raznolike zborovske glasbe. Zbor od ustanovitve ustvarja pod strokovno-umetniškim vodstvom soustanoviteljice, zborovodkinje Urške Štampe, ki je uspešno zaključila podiplomski študij zborovskega dirigiranja na Univerzi Utah v ZDA. Pripravljajo odmevne in med kritiki zelo dobro sprejete samostojne celovečerne ter tematske koncerte, samostojno ali z drugimi zbori pa redno izvajajo daljša tehtnejša dela v sodelovanju z inštrumentalnimi zasedbami. Nastopajo na festivalih, udeležujejo se delavnic kot demonstracijski zbor ter navezujejo stike z drugimi pevskimi zbori po Sloveniji in v tujini. Sodelujejo tudi na Poletnih delavnicah vokalne glasbe, ki jih pripravlja društvo. Doma in v tujini se udeležujejo različnih tekmovanj in na njih posegajo po najvišjih priznanjih. Na državnem zborovskem tekmovanju Naša pesem v Mariboru so se letos predstavili že drugič in prejeli srebrno priznanje, prvič so se predstavili leta 2014, ko so prav tako prejeli srebrno priznanje. Jeseni 2015 so izdali prvo zgoščenko z naslovom Bila je tišina.

Podrobnosti

Datum:
3. 6. 2016
Čas:
20:00–20.00
Vstopnina:
12 €
Kategorije:
, ,
Spletna stran:
http://www.mysterium.si

Organizator

KPZ Mysterium
Spletna stran:
www.mysterium.si

Prizorišče

Slovenska filharmonija, Dvorana Marjana Kozine
Telefon:
(01) 2410800
Kongresni trg 10, Ljubljana, 1000 Slovenia
+ Google zemljevid