Loading Events

« Vsi dogodki

Koncert ob izdaji zgoščenke – V dvoje z Viniko

22. 4. 2016, 20.3021.30, Vipolže 

| Vstop prost

Letni koncert Vokalne skupine Vinika ob izdaji zgoščenke.

Dogodek bo potekal v okviru Svetovnega dneva knjige – Noč knjige. Na njem se bodo predstavili Vinikini ustvarjalci lepe besede. Naš koncert bo obogaten z odlomki iz knjige Potovanje male boginje, ki je nastala pod peresom mlade Vinike Kati Harej.

Vabimo vas v prenovljeno Vilo Vipolže v Goriških Brdih, najlepšo renesančno vilo v Sloveniji.

V duhu praznovanja 20. rojstnega dne je vokalna skupina izdala spominsko zgoščenko posnetkov z različnih nastopov in koncertov. Zborovodkinja, ga. Franka Žgavec, je za ta pomladni večer izbrala najlepša zborovsko instrumentalna dela napisana posebej za Vokalno skupino Vinika. Zapele bomo dela iz sklopa Ptička Bregarca, ki opeva Goriška Brda. V dvoje s harmoniko. Zapele bomo vsem Aleksandrinkam, materam dojiljam, ki so se bile primorane podati z ladjami čez morje v Egipt in služiti v Aleksandriji, da je primorska družina doma preživela. In prelevile se bomo v temperamentne ciganke, ki plešejo okrog ognja. V dvoje z violino. In harmoniko. V spomin na tematska tekmovanja Sozvočenja, ki so nam zelo pri srcu.

Harmonika: Dejan Vidovič
Violina: Clara Bensa
Zborovodkinja: Franka Žgavec

Spomladi so dekleta kot oblaki: vihrave, kuštrave so in visoke. Mežikajo, porednice, prek rame, a seči sme le veter jim pod roke. Zibaje z boki, drzne, razigrane – kot lastovke, ki jih je luč opila – po cestah frfotajo. Da sem veter, kako visoko bi jim dvigal krila! (Ivan Minatti)

Vabljeni, da nas všečkate v knjigi obrazov in nastavite prejemanje obvestil o dogodkih.

Vabljeni v cvetoča Goriška Brda!

http://www.otrociburje.net/vinika/

http://www.vilavipolze.eu/

Podrobnosti

Datum:
22. 4. 2016
Čas:
20:30–21.30
Vstopnina:
Vstop prost
Kategorija:
Spletna stran:
http://www.otrociburje.net/vinika/

Prizorišče

Vila Vipolže
Vipolže 29, Vipolže, Goriška Brda