Loading Events

« Vsi dogodki

Koncert Ženskega komornega zbora ČarniCe

15. 6. 2017, 20.30, Devin - Nabrežina 

| Vstop prost

Prijateljice in prijatelji, ljubitelji zborovske glasbe in vsi, ki bi si radi privoščili čarni koncert,
prisrčno vabljeni v četrtek, 15. junija v Štivan (zgornja cerkev), kjer boste lahko prisluhnili priznanemu ŽKZ ČarniCe iz Ljubljane. Vodila jih bo uveljavljena dirigentka Monika Fele.
Dekleta so v preteklem letu dosegla pomembne doseške na priznanih slovenskih in mednarodnih tekmovanjih. Predstavile nam bodo raznolik program, ki bo segal od sakralne do sodobne ljudske glasbe.
Toplo vabljeni!
//
Ženski komorni zbor ČarniCe je eden vidnejših zborovskih sestavov v Sloveniji. Članice zbora prihajajo z vseh koncev Slovenije, združuje pa jih ljubezen do glasbe in kakovostnega zborovskega petja. Zbor je v začetku deloval projektno z mnogimi znanimi dirigenti, od leta 2014 pa deluje redno pod vodstvom Monike Fele.
ČarniCe so v svojem večletnem delovanju posnele mnogo zgoščenk, v zadnjih letih pa so se udeležile več vidnejših zborovskih tekmovanj. Tako so z novo zborovodkinjo v Mariboru na tekmovanju Naša pesem 2016 v svoji kategoriji dosegle prvo mesto in prejele več posebnih priznanj. Istega leta so se udeležile tudi mednarodnega zborovskega tekmovanja Polifonico v Arezzu. Kljub močni konkurenci so v svoji kategoriji dosegle prvo mesto in se uvrstile v grand prix ter osvojile absolutno drugo mesto tekmovanja. Zbor se je aprila 2017 udeležil tudi 14. Mednarodnega zborovskega tekmovanja Gallus v Mariboru, kjer so se pevke uvrstile v grand prix tekmovanja in na koncu osvojile četrto mesto.
ČarniCe želimo ob koncu letošnje sezone predstaviti projekt, ki klasično glasbo približuje novi, mlajši publiki preko raznolikega izbora skladb, v katerem bo tudi neizkušen poslušalec našel, kaj zase, po drugi strani pa s poudarkom na besedilu skladb: besednih igrah in zgodbah, ki zborovski glasbi dajejo smisel.