Loading Events

« Vsi dogodki

  • Dogodek se je že zgodil.

Konzultacije za solopevce z Marcosom Finkom – rok prijave

18. 8. 2017, Ljubljana 

Od 4. septembra 2017 do 8. septembra 2017

Rok za prijavo: 18. 8. 2017

Konzultacije za solopevce so namenjene profesionalnim pevcem in univerzitetnim študentom višjih letnikov, ki obvladajo pevsko tehniko in so že bolj ali manj izoblikovane pevske osebnosti, želijo pa z mednarodno priznanim umetnikom poglobiti študij glasbene in dramske interpretacije ter izboljšati umetniški izraz. Poudarek je na celostnem poznavanju skladbe, tekstni analizi in analizi posameznih vlog s ciljem doseči boljšo komunikacijo glasbene drame na odru. Pri študiju samospevov se spodbuja razvijanje lastne kreativnosti v izražanju različnih vsebin. Konzultacije potekajo 45 minut, poljubno število ur v tednu in so zaprtega tipa. Pevci ne morejo prisostvovati na urah drugih udeležencev konzultacij, razen v primeru, če jim ti to izrecno dovolijo. Bas-baritonist Marcos Fink, mednarodno uveljavljen pevec z bogatimi izkušnjami na svetovnih opernih in koncertnih odrih, želi z udeleženci tečaja prodreti predvsem v skrivnosti samospevov (nemški, argentinski, slovenski skladatelji), Bachovih Pasijonov in Mozartovih oper na Da Pontejeve libreta (Figarova svatba, Cosi fan tutte in Don Giovanni) ter drugo literaturo po izbiri pevca. Kot korepetitorka bo na konzultacijah sodelovala pianistka Irina Milivojević. Možno pa je tudi, da se pevec konzultacij udeleži s svojim izbranim pianistom.

Kotizacija: 60 EUR / uro (45 minut) Kotizacija se plača na osnovi računa, ki ga izda Glasbena matica sedem dni pred začetkom izobraževanja. Odpoved brez finančnih obveznosti za prijavitelja je možna do 15 dni pred začetkom izobraževanja. V primeru naknadne odpovedi je udeleženec dolžan plačati 75 % kotizacije, razen če je razlog za odpoved zdravstvene narave ali druge objektivne težke okoliščine, ki kandidatu onemogočijo udeležbo na izbranem programu.

Pogovor s predavatelji (Pio Brodnik, Barbaro Jernejčič Fürst, Marcosom Finkom) o profesionalni pevski karieri in življenju umetnika – odločitev za pevsko kariero, študij, potrebna znanja in veščine, osebnostne karakteristike, komunikacijske sposobnosti, izzivi in priložnosti samostojnega kulturnega ustvarjalca, sodelovanje z umetniškimi agenturami idr., 30. 8. 2017, 18.00, Ljubljana, Glasbena matica, Lajovčeva dvorana.

Podrobnosti

Datum:
18. 8. 2017
Kategorije:
,

Organizator

Glasbena matica Ljubljana
Telefon:
+386 (1) 421 05 93
E-pošta:
Spletna stran:
www.glasbenamatica.si

Prizorišče

Glasbena matica, Lajovčeva dvorana
Gosposka ulica 8, Ljubljana, 1000 Slovenia
+ Google zemljevid