Loading Events

« Vsi dogodki

Letni koncert Gorenjskega okteta z mezzosopranistko Ireno Yebuah Tiran

30. 9. 2017, 19.30, Kranj 

| Vstop prost

Pred približno letom dni so se pevci Gorenjskega okteta predstavili na celovečernem koncertu Ljubim pisana polja ob krstu istoimenske dvojne zgoščenke.
Takoj za tem so se podali na zelo uspešno turnejo v Argentino. Poleg nastopov za naše rojake(med ostalim na proslavi ob 60.letnici Našega doma) so posebej ponosni, da so izvedli slavnostni concert v v Salón Azul del Congreso de la Nación. Koncert v argentinskem parlamentu sta organizirala senator Alfredo Martinez in slovenska veleposlanica Jadranka Šturm Kocjan ob 25 letnici slovenske državnosti in 200 letnici samostojne argentinske države.
Po končani turneji je vajeti vodenja okteta prevzela mlada in ambiciozna Petra Jerič. Na gorenjskih Sozvočenjih so s programom Zvonkost in sonornost nastopili odlično, ter prejeli nagrado za nakup strokovne literature.
V preteklem letu je sledilo še mnogo različnih koncertov, nadaljevali smo tudi že kar utečeno krščevanje novih skladb, ki so ji zanje napisali mladi slovenski skladatelji.
Sezono 2017/18 so pričeli s samostojnim sakralnim koncertom na Sveti Gori in se že pripravljajo na Regijsko tekmovanje odraslih pevskih zasedb, kjer si želijo osvojiti zlato plaketo, tako kot pred dvema letoma.
Na tokratni Letni koncert vas vabimo v nekoliko prenovljeni zasedbi. Pod vodstvom Petre Jerič bodo zapeli prvi violini Matej Velikonja in Martin Kovačič, drugi tenor prepevata Aleš Leben in Marko Sušnik, baritona Andrej Arenšek in Tomaž Debeljak, za basovsko podlago pa skrbita Job Tišler in Boštjan Jordan.

Tokrat so v goste povabili mezzosopranistko Ireno Yebuah Tiran, ki se jim bo pridružila na odru.

Zazvenele bodo skladbe Foersterja, Volariča, Jereba, Makorja in Čopija.

Vljudno vabljeni, da jim prisluhnete v soboto 30.septembra v večnamenski dvorani Gimnazije Kranj ob 19:30. Vstop bo prost.

Podrobnosti

Datum:
30. 9. 2017
Čas:
19:30–19.30
Vstopnina:
Vstop prost
Kategorija:
Spletna stran:
http://www.gorenjski-oktet.si/

Organizator

Gorenjski oktet
Telefon:
041 612 386
E-pošta:
Spletna stran:
http://www.gorenjski-oktet.si/

Prizorišče

Gimnazija Kranj
Koroška c. 13, Kranj, Gorenjska 4000 Slovenia
+ Google zemljevid