Loading Events

« Vsi dogodki

Letni koncert ob kresni noči

23. 6. 2017, 20.30, Postojna 

| Vstop prost

KRESNA NOČ S PEVKAMI IN PEVCI MEŠANEGA PEVSKEGA ZBORA POSTOJNA

Kresna noč − kratka, vendar zato toliko bolj skrivnostna in iskriva, že dolgo buri človeško domišljijo. To je noč velikega ognja, noč, ko se lahko z malo sreče s pomočjo praprotnega semena pogovorimo z živalmi, noč, ko s kresom častimo sonce in mu s tem pomagamo, da ne bi omagalo.
Posebno obeleženje tega čarobnega večera si je omislil tudi Mešani pevski zbor Postojna, ki deluje pod vodstvom Matjaža Ščeka. Z letnim koncertom ob kresni noči bo zbor zaključil uspešno pevsko sezono. Ob tej priložnosti se bo predstavil z zanimivim programom, ki obsega večinoma priredbe slovenskih ljudskih pesmi in nekaj skladb slovenskih skladateljev 20. in 21. stoletja.
Tokrat, že drugič zapored, bodo v kresni noči zapeli v idiličnem parku Srednje gozdarske in lesarske šole Postojna. Letos se bodo postojnskim pevkam in pevcem pridružili plesalci Srbskega posvetnega društva Nikola Tesla iz Postojne ter odlični glasbeniki, ki so se zbrali v Brencl bandi. V parku, ki bo za to priložnost še posebej okrašen s cvetjem in lučkami, bomo prisluhnili tudi pripovedki o praprotnem semenu. Vstop na prireditev bo prost, obiskovalci pa bodo ob prihodu simbolično prejeli »kresničke«.
Pevke in pevci mešanega zbora Postojna bodo s svojimi zvestimi poslušalci in ostalimi obiskovalci kresovanje nadaljevali z druženjem še dolgo v noč, saj verjamejo v stari slovenski pregovor »O kresi se dan obesi.«

Podrobnosti

Datum:
23. 6. 2017
Čas:
20:30–20.30
Vstopnina:
Vstop prost
Kategorija:
Spletna stran:
http://mepz-postojna.si

Prizorišče

Park pred dijaškim domom SLGŠ Postojna
Tržaška cesta 36, Postojna, notranjsko primorska 6230 Slovenia
+ Google zemljevid