Loading Events

« Vsi dogodki

Ljubim pisana polja

1. 10. 2016, 19.30, Kranj 

Pevci Gorenjskega okteta pod vodstvom Andreja Ropasa in z gostjo, sopranistko Melanijo Markovič vas vabimo na koncert Ljubim pisana polja v večnamenski dvorani Gimnazije Kranj v soboto 1.oktobra 2016 ob 19:30. Na koncertu bomo predstavili program z istoimenske dvojne zgoščenke.

Gorenjski oktet sestavljamo pevci, ki smo svoje izkušnje nabirali v različnih sestavih, v letu 2014 pa smo ustanovili svoj oktet. Že od vsega začetka je naša gostja sopranistka Melanija Markovič, skupaj s katero smo že izdali zgoščenko Božične pesmi. Pevci si želimo na osnovi lastnega truda in dela pričarati v glasbi kanček »tistega«, kar nas ponese daleč stran od vsakodnevnih skrbi in obveznosti. Na ta način smo zasnovali tudi dvojno zgoščenko Ljubim pisana polja. Na prvi zgoščenki želimo z ljubezenskimi pesmimi predstaviti več odtenkov ljubezni, od srečnih trenutkov preko zapletov, vse do slovesa in nazaj k ljubeznivosti in veselju. Na drugi zgoščenki želimo izpovedati svojo ljubezen do domovine s pesmimi, ki pojejo o njenih lepotah, domotožju, hudomušnosti in razposajenosti njenih ljudi pa tudi tragiki. Nekaj mladih avtorjev (Makor, Pustinek Rakarjeva, Quaggiato) je prav za naš sestav napisalo nove skladbe. Želimo, da bi vam pesmi, ki smo jih pripravili za vas, pričarale domačnost in vam prinesle veselje.

Zasedba: Andrej Ropas, Martin Kovačič, Marko Sušnik, Aleš Leben, Rudi Čebulj, Tomaž Debeljak, Marjan Tratar in Boštjan Jordan
Gostja: Melanija Markovič
Umetniški vodja: Andrej Ropas

Podrobnosti

Datum:
1. 10. 2016
Čas:
19:30–19.30
Kategorije:
,
Spletna stran:
http://www.gorenjski-oktet.si/

Organizator

Gorenjski oktet
Telefon:
041 612 386
E-pošta:
Spletna stran:
http://www.gorenjski-oktet.si/

Prizorišče

Gimnazija Kranj
Koroška c. 13, Kranj, Gorenjska 4000 Slovenia