Loading Events

« Vsi dogodki

  • Dogodek se je že zgodil.

Mednarodni vokalni jazz kamp s skupino New York Voices, Ptuj 2017

10. 7. 201716. 7. 2017, Ptuj 

Dvakratni Grammyjevi nagrajenci – New York Voices – z velikim veseljem vabijo na 2. evropsko izvedbo svojega legendarnega vokalnega jazz kampa!

Z veseljem naznanjamo, da bomo tudi letos na Ptuju gostili mednarodni vokalni jazz kamp s skupino New York Voices. Kamp nudi neprecenljivo pevsko izkušnjo z vrhunskimi ameriškimi mentorji, ki se poleg dolgoletne mednarodne kariere, bogate diskografije in številnih glasbenih sodelovanj lahko izkažejo tudi z vrhunskim pedagoškim znanjem.
Natančne informacije in video utrip z lanskega kampa je moč najti na spodnjih spletnih povezavah.

Za udeležence iz Slovenije smo slovenski soorganizatorji – društvo Arsana Ptuj – uspeli zagotoviti popust pri kotizaciji za prvih 10 prijav …

Samo Ivačič
Organizcijski vodja Mednarodnega vokalnega kampa NYV
Društvo Arsana

Dodatne informacije:
http://newyorkvoices.com/international-camp/
https://www.facebook.com/internationalvocaljazzcamp

 

Natančnejši opis dogajanja
Mednarodni vokalni jazz kamp se že prvi dan začne z ekskluzivnim večernim dogodkom – samo udeležencem kampa namenjenim koncertom New York Voices. Po dogodku sledi sproščeno druženje, mesebojno spoznavanje mentorjev in udeležencev ter predstavitev načrta dela za prihodnje dni.
Teden intenzivnega vokalnega izobraževanja se vsako jutro začenja z jutranjim opevanjem in prebujanjem celotnega telesa pod mentorstvom enega izmed pevskih pedagogov (NYV), nato pa se zvrstijo posamezne skupinske in individualne lekcije, ki jih udeleženci predhodno izberejo. Vsak kamper sodeluje v izbrani vokalni skupini in jazz zboru kampa, izbira pa lahko še med delavnicami improvizacije, aranžiranja, vadbenih tehnik, odrskega nastopa, songwritinga … Vsak dan je na voljo izvrstnen jazz trio, s katerim kamperji na “Open mic sessions” preizkusijo skladbe, ki so jih predhodno individualno izdelovali z enim od mentorjev NYV.
Vsak večer potekajo koncerti, druženja in jam sessioni po različnih mestnih kavarnah in klubih. Na velikem zaključnem koncertu vsi udeleženci skupaj z mentorji nastopijo z izbrano vokalno skupino in v velikem jazz zboru kampa na velikem odprtem odru v atriju Minoritskega samostana.
Zadnji dan kampa je namenjen sproščenemu druženju ob izvrstni kulinariki ter prepevanju na “Open air jam session-u” na enem izmed dvorišč ptujskega mestnega jedra.

Organizator

Društvo za glasbeno umetnost Arsana
Telefon:
+386 (0)59 955 041, +386 (0)41 280 934
E-pošta:
Spletna stran:
http://festivalarsana.com/festival-arsana/

Prizorišče

Gimnazija Ptuj
Telefon:
+386 (0)59 955 041
Volkmerjeva cesta 15, Ptuj, 2250 Slovenia
+ Google zemljevid