Loading Events

« Vsi dogodki

  • Dogodek se je že zgodil.

Mojstrski tečaj za solopevce z Barbaro Jernejčič Fürst – rok prijave

28. 7. 2017, Ljubljana 

Od 14. avgusta 2017 do 18. avgusta 2017
Rok za prijavo: 28. 7. 2017

Kotizacija: 250 EUR za aktivno udeležbo in 30 EUR / dan za pasivno udeležbo

Kotizacija se plača na osnovi računa, ki ga izda Glasbena matica sedem dni pred začetkom izobraževanja. Odpoved brez finančnih obveznosti za prijavitelja je možna do 15 dni pred začetkom izobraževanja. V primeru naknadne odpovedi je udeleženec dolžan plačati 75 % kotizacije, razen če je razlog za odpoved zdravstvene narave ali druge objektivne težke okoliščine, ki kandidatu onemogočijo udeležbo na izbranem programu.

Mojstrski tečaj petja ponuja priložnost za intenzivno, enotedensko izobraževanje s priznanima solo pevkama in pevskima pedagoginjama, s katerima se lahko pripravite na novo študijsko leto, avdicijo, koncert, tekmovanje, sprejemni preizkus ali preprosto študirate program po svojem izboru. Tečaja sta namenjena univerzitetnim študentom petja in dijakom višjih letnikov glasbenega konservatorija kakor tudi drugim izkušenim pevcem, ki so sposobni študija na profesionalni ravni.

Mojstrski tečaj ponuja odgovore na vprašanja o vseh komponentah umetniškega poustvarjanja: trening pevskega glasu, osmišljanje njegovega delovanja, glasbeni stil in interpretacija ter umetnost nastopanja. Literaturo izbere pevec sam in lahko vključuje samospeve, kantate, oratorije, opere. Zaradi možnosti nastopa na festivalu Poletje v Ljubljani, bo poudarek na študiju samospevov slovanskih skladateljev in opernih arij.

Pouk poteka individualno 45 minut na dan z vsakim udeležencem tečaja in je odprtega tipa, kar pomeni, da lahko udeleženci prisostvujejo vsem uram, ki jih ima profesor z drugimi udeleženci tečaja.

Tečaj se zaključi s sklepnim koncertom v Lajovčevi dvorani Glasbene matice. Izbrani udeleženci tečaja pa bodo nastopili tudi na dveh koncertih v okviru festivala Poletje v Ljubljani, ki ga organiziramo s sodelovanju z ustanovo Imago Sloveniae:

Aleja sniva: koncert slovanskih samospevov, 22. 8. 2017, Ljubljana, Mestni muzej Ljubljana
Operni oder: koncert opernih arij, med 24. in 26. 8. 2017, Ljubljana, Novi trg

Mezzosopranistka Barbara Jernejčič Fürst je profesorica petja na Akademiji za glasbo v Ljubljani ter uveljavljena koncertna in operna pevka. Je izjemna poznavalka stilov in izvrstna interpretinja zahtevne pevske literature, kar lahko polno izkoristijo tudi udeleženci njenega tečaja. Kot korepetitor bo na tečaju sodeloval pianist Tadej Podobnik.

Pogovor s predavatelji (Pio Brodnik, Barbaro Jernejčič Fürst, Marcosom Finkom) o profesionalni pevski karieri in življenju umetnika – odločitev za pevsko kariero, študij, potrebna znanja in veščine, osebnostne karakteristike, komunikacijske sposobnosti, izzivi in priložnosti samostojnega kulturnega ustvarjalca, sodelovanje z umetniškimi agenturami idr., 30. 8. 2017, 18.00, Ljubljana, Glasbena matica, Lajovčeva dvorana

Prizorišče

Glasbena matica, Lajovčeva dvorana
Gosposka ulica 8, Ljubljana, 1000 Slovenia

Organizator

Glasbena matica Ljubljana
Telefon:
+386 (1) 421 05 93
E-pošta:
Spletna stran:
www.glasbenamatica.si