Loading Events

« Vsi dogodki

  • Dogodek se je že zgodil.

MORJE NOSI PESEM MOJO – LETNI KONCERT

19. 5. 2018, 20.00, Koper 

| Vstop prost

Mešani pevski zbor Obalca Koper bo s tradicionalnim letnim koncertom v soboto, 19. maja 2018, ob 20.00 v dvorani sv. Fračiška Asiškega v Kopru zaključil že 17. sezono svojega uspešnega delovanja.

Poleg ostalih koncertov sta sezono znamovala dva vrhunca:
– gostovanje na Češkem oktobra 2017, kamor so odpotovali na povabilo organizatorja zborovskega festivala Podzimní sborové dni in se predstavili na dveh koncertih v Libochovicah in Litoměřicah
– in spomladanski cikel Barok, v okviru katerega so v cerkvah koprskega zaledja zveneli napevi sakralnih del baročnih in sodobnih skladateljev.

Na letnem koncertu v dvorani sv. Frančiška v Kopru bodo obiskovalci lahko prisluhnili skladbam, razdeljenim v dva sklopa; v sakralnem delu se bodo pevke in pevci predstavili z baročnim programom, drugi del bo namenjen ljudskim napevom.
Prisluhnili bodo tudi prvi izvedbi dela v Sloveniji in sicer skladbi Ave Maria češke skladateljice Tereze Surovikove, ki jo je Obalci poklonil ženski pevski zbor Cantica Bohemica.

Gostja večera bo izjemno nadarjena harmonikarka Teja Udovič Kovačič.

Letni koncert bo Mešani pevski zbor Obalca Koper sklenil z mogočnim Magnificatom v C-duru koprskega baročnega skladatelja Antonia Tarsie, v spremljavi instrumentalistov.

Vstop je prost!

Podrobnosti

Datum:
19. 5. 2018
Čas:
20:00–20.00
Vstopnina:
Vstop prost
Kategorije:
, , ,
Spletna stran:
https://www.facebook.com/MepzObalca/

Prizorišče

Dvorana sv. Frančiška Asiškega v Kopru
Martinčev trg, Koper, Slovenia
+ Google zemljevid