Loading Events

« Vsi dogodki

  • Dogodek se je že zgodil.

Praznik glasbe 2017

21. 6. 2017, Ljubljana 

Fête de la musique je svetovni praznik glasbe, ki se bo 21. junija znova odvijal v Ljubljani in prvič v Mariboru. Vabilo je odprto do 15. maja 2017.

21. junija, na najdaljši dan v letu, bodo ulice zaživele v znamenju glasbe ne le v Ljubljani, temveč po novem tudi v Mariboru. V Ljubljani se bo praznovanje odvijalo v okviru festivala Junij v Ljubljani, v Mariboru pa pod okriljem Festivala Lent.

Praznik glasbe se bo kot del iniciative Fête de la musique odvijal v skladu z osnovnimi smernicami, ki jih priporoča organizacija ADCEP:

– festival je namenjen živi glasbi, glasbenikom, raznolikim glasbenim žanrom, ljubiteljem in profesionalcem,
– vsi nastopi so brezplačni za poslušalce,
– nastopajoči ne prejmejo honorarja, lahko pa skladno s prakso ulične glasbe pristavijo svoj klobuk ali kovček, da jih občinstvo nagradi,
– festival je predvsem dogodek, ki se odvija na prostem, na ulici, v parkih, igriščih in je tudi priložnost, da se glasba pojavi na neobičajnih prizoriščih, kot so muzeji, bolnišnice in drugi javni prostori.

Zato vabimo glasbenike vseh generacij in zvrsti, da se nam pridružijo in predstavijo svoje ustvarjanje ter slovensko glasbo v neposrednem stiku s publiko in na malo manj običajnih, zato pa bolj zanimivih mestnih ulicah in prostorih.

Sodelovanje na Prazniku glasbe je prostovoljno, potrebno je le izpolniti obrazec na spodnji povezavi.

Povezava do obrazca za prijavo: https://goo.gl/forms/t0uBsNfLv2vcEPtw1

Podrobnosti

Datum:
21. 6. 2017
Kategorija:
Spletna stran:
http://praznikglasbe.si/

Prizorišče

Različna prizorišča v Ljubljani in Mariboru
Telefon:
01-2412082
Ljubljana, 1000 Slovenia

Organizator

Sigic – Praznik glasbe
Telefon:
01-2412082
E-pošta:
Spletna stran:
https://www.sigic.si