Loading Events

« Vsi dogodki

Prikupnih pet

12. 2. 2017, 19.30, Koper 

| Vstop prost

Akademski pevski zbor Univerze na Primorskem (APZ UP), ki deluje pod okriljem Študentske organizacije Univerze na Primorskem (ŠOUP) že od leta 2004 in je od leta 2010 društvo v javnem interesu, vabi na instrumentalni koncert mednarodnega cikla vokalne in instrumentalne glasbe Simfonic voices. Koncert bo v nedeljo, 12. februarja 2017, ob 19.30 v Galeriji Frančiškanskega samostana sv. Ane v Kopru. Na koncertu bomo prisluhnili Vokalni skupini Gallina pod umetniškim vodstvom Ane Erčulj.
Vstop na koncert je prost.
Lepo vabljeni.
Predstavitev zasedbe:
Vokalni sestav, ki ustvarja pod imenom Gallina, je nastal konec leta 2010. Gallina veliko pozornosti namenja izvajanju slovenske ljudske in umetne glasbe, skladbam svetovne zborovske literature od renesanse do sodobnosti, skladbam zlatega časa slovenske popevke, na repertoarju pa se najdejo tudi tuje skladbe vokalnega jazza in popa. Še posebej pomembno poslanstvo skupine je spodbujanje mladih skladateljev k ustvarjanju novih skladb in s tem k bogatenju ženske vokalne in zborovske zakladnice.
V dosedanjem delovanju je Gallina dosegla vrsto vidnejših uspehov, med pomembnejšimi lahko izpostavimo: zlato priznanje z odliko z Regijskega tekmovanja odraslih pevskih zborov in malih pevskih skupin 2013 (Slovenija), zlato plaketo in priznanje za najboljšo vokalno skupino tekmovanja Naša pesem 2014 (Slovenija) in drugo nagrado v kategoriji vokalnih skupin ter drugo mesto v kategoriji romantika mednarodnega tekmovanja Polifonico Arezzo 2014 (Italija). V letu 2014 je skupina izdala svojo prvo zgoščenko Kurje gospe. Leta 2015 je Gallina na mednarodnem tekmovanju v Petrinji »Lipanjski zvuci« (Hrvaška)zmagala v kategorijah klasične in folklorne glasbe ter osvojila Grand Prix.
Gallino zaradi svoje specifičnosti in prepoznane kvalitete v goste vabijo številni slovenski in tuji organizatorji. V letu 2015 so nastopile na slovenskih in mednarodnih festivalih: »Festa della musica attiva« (Piazzola sul Brenta, Italija), 11. Mednarodni zborovski festival (Koper, Slovenija), Festival Lent (Maribor, Slovenija) in Mednarodni zborovski festival Kragujevac (Kragujevac, Srbija).
Gallina je s programom »Prikupnih pet« v letu 2016 gostovala na Hrvaškem in v Bosni in Hercegovini ter se s ciklom sakralnih koncertov po cerkvah s poslikavami Toneta Kralja predstavila doma in v zamejstvu (Avstrija, Italija). Skupina je konec leta 2016 izdala svojo drugo zgoščenko »Prikupnih pet« (Charming five) in se s sklopom koncertov Zimzelena Gallina predstavila na različnih atraktivnih ljubljanskih lokacijah.

Podrobnosti

Datum:
12. 2. 2017
Čas:
19:30–19.30
Vstopnina:
Vstop prost
Kategorije:
, , , ,

Prizorišče

Galerija Frančiškanskega samostana sv. Ane
Destradijev trg 10a, Koper, Obala 6000 Slovenia
+ Google zemljevid