Loading Events

« Vsi dogodki

  • Dogodek se je že zgodil.

SEMINAR ZA ZBOROVODJE MOŠKIH PEVSKIH ZBOROV in MALIH VOKALNIH SKUPIN z demonstracijskim zborom

30. 1. 2016, 9.0017.00, Šmartno ob Paki 

| 35 €

Seminar, ki ga bo vodila HELENA BUHVALD GORENŠEK, bo organiziran na pobudo zborovodij moških zborov z željo, da se posvetimo specifiki petja v moških zborih in reševanju problemov, ki v njih nastajajo.
Delo bo potekalo z demonstracijskim Moškim zborom Franc Klančnik iz Šmartna ob Paki. Zbor je starostno zelo pestro oz. raznoliko sestavljen, kar je realnost večine moških zborov.
Prvi del seminarja bomo posvetili osnovam vokalne tehnike ter odpravljanju težav na področju izenačevanja vokalov, intonacije … z različnimi vajami, v nadaljevanju pa bomo z zborom delali na skladbah iz njihovega repertoarja ter poskušali reševati konkretne probleme, ki nastajajo ob njihovem učenju, izvajanju.
Udeleženci bodo imeli možnost tudi sami delati z zborom in tako na konkretnih primerih iskali rešitve za težave v različnih skladbah.
HELENA BUHVALD GORENŠEK – Helena Buhvald Gorenšek je univerzitetna diplomirana socialna pedagoginja in profesorica glasbe, zaposlena kot učiteljica klavirja na glasbeni šoli Ravne na Koroškem, poleg službe pa se intenzivno ukvarja z vodenjem zborov. Jeseni 2011 je prevzela še MoPZ Vres s Prevalj, s katerim je prejela srebrno in zlato priznanje na regijskem tekmovanju ter zlato priznanje in Grand Prix na mednarodnem tekmovanju na Slovaškem.

Podrobnosti

Datum:
30. 1. 2016
Čas:
09:00–17.00
Vstopnina:
35 €
Kategorije:
,
Spletna stran:
http://www.jskd.si/kulturna-mreza/celje/velenje/predstavitev.htm

Prizorišče

Kulturni dom Šmartno ob Paki
Šmartno ob Paki 72, Šmartno ob Paki, 3327 Slovenia
+ Google zemljevid