Loading Events

« Vsi dogodki

  • Dogodek se je že zgodil.

Šest hiš ali En tak orkester v malem

11. 11. 2017, 19.00, MARIBOR 

| 15 €

BAROČNA IN SODOBNA GLASBA

MARKO HATLAK, harmonika
Koncertni zbor Carmina Slovenica, dirigentka Karmina Šilec

Marko Hatlak je Bacha prvič igral pri petnajstih; in tudi danes je Bach še vedno tisti skladatelj, ki ga najbolj ceni. Šele ob izvajanju njegovih del ga je prešinilo, da harmonika ne sodi le na polje narodno-zabavne glasbe, in tako se je vpisal na študij harmonike na univerzo v Weimarju. Kasneje je postal član skupine Terrafolk, sedaj deluje s skupino Funtango, z violinistom Stefanom Milenkovićem, s Kapobando in številnimi drugimi glasbeniki. Marko Hatlak je zgradil svojstven in prepoznaven umetniški pristop. Izvaja raznolike zvrsti: tango, etno, baročno in sodobno glasbo.

Izkušnje, ki jih je pridobival skozi različne projekte in žanre, združuje v solističnem koncertu, ki je Hatlakov temeljni kamen. Ravno preplet raznolikih skladb v enem večeru daje koncertu prav poseben čar, saj poslušalec doživi harmoniko kot širok instrument. Tako v enem trenutku zazvenijo energične melodije v tango ritmu, nato z ljudsko glasbo prepotujemo skrite kotičke Balkana od severnih obronkov do južnih meja. Z baročno in sodobno glasbo, ki sta bili glavni temi njegovega dolgoletnega študija v Nemčiji, pa se odprejo neizmerne globine harmonij skladateljskega genija J. S. Bacha in inovativne kompozicije današnjega časa.
S šaljivo noto ljudem pripoveduje zgodbe o slišanih skladbah in katero od njih začini s petjem. Vse prisotne pritegne v glasbeno interakcijo, da prizorišče za nekaj napevov bije v živih balkanskih ritmih. Hatlak s svojo lastno, originalno interpretacijo vsake posamezne skladbe ne glede na stil vzbudi v publiki čustveno poglobljeno in podoživeto izkušnjo.

Glasba: J. S. Bach, T. Hosokawa, J. Tiensuu, R. Galliano, M. Hatlak

Cena vstopnice: 15 EUR (dijaki, upokojenci in študentje 10 EUR)
Vstopnice lahko kupite v spletni prodajalni ali na blagajni Lutkovnega gledališča Maribor v času uradnih ur.

Cikel Choregie

Podrobnosti

Datum:
11. 11. 2017
Čas:
19:00–19.00
Vstopnina:
15 €
Kategorija:
Spletna stran:
http://www.carmina-slovenica.si/novice/ciklus-choregie/

Organizator

Carmina Slovenica
Telefon:
Partizanska 5
Spletna stran:
www.carmina-slovenica.si

Prizorišče

Minoritska cerkev Maribor
Telefon:
031652662
MARIBOR, 2000 Slovenia