Loading Events

« Vsi dogodki

  • Dogodek se je že zgodil.

Simfonic voices: Carpaccio 500

30. 11. 2016, Koper 

| Vstop prost

Minilo je petsto let od takrat, ko je za potrebe koprske škofije beneški slikarski mojster Vittore Carpaccio izdelal znamenito oltarno palo, ki še danes ponosno krasi koprsko katedralo. V času, ko so v Španiji mislili, da je Kolumb odkril zahodni prehod do Indije in ko je Kopernik šele razvijal svoja dognanja o tem, da se Zemlja vrti okoli Sonca in ne obratno je Koper, takrat Caput Histriae, kraljeval nad istrsko pokrajino in si vpričo visoki znanosti in umetnosti, ki se je tu razvijala, prislužil naziv “Istrske Atene”. Prav v tem času je iz Benetk v Koper prišel Vittore Carpaccio in svoje prvo koprsko delo namenil takratni katedrali. Bil je čas blišča in ponosa za tedanje otoško mesto, ki so ga občudovali v vsej Beneški republiki in čigar zlato obdobje skozi arhitekturo in zgodovino še danes plemeniti oko in duh.
(povzeto iz spletne strani pokrajinskega muzeja Koper)

Tudi Akademski pevski zbor Univerze na Primorskem se želi z organizacijo mednarodnega cikla vokalne in instrumentalne glasbe ”Simfonic voices” pokloniti temu koprskemu velikanu. V sodelovanju s Pokrajinskim muzejem Koper smo pripravili koncerte klasične glasbe v izvedbi vrhunskih zasedb. Programsko je jesenski del koncertnega cikla naravnan na obujanje glasbenih biserov iz obdobja renesanse, baroka … hkrati pa bodo na koncertih zazvenele številne novosti iz vokalnega sveta, nekatere bodo doživele tudi krstno predstavitev. S koncerti želimo obuditi duh tistega časa, ko je bilo to mesto v vrhuncu kakršnega si lahko le želimo v današnjem času. Ponosni na pretekla obdobja in zazrti v prihodnost vas vabimo na glasbene dogodke, ki vas bodo vsekakor navdahnili s svojo vsebino, povednostjo in izjemnostjo.

Prvi štirje koncerti bodo v Pokrajinskem muzeju, dva baročno obarvana instrumentalna ter dva vokalna, kjer bomo poleg izvedb skladb renesančnega mojstra J. Gallusa prisluhnili prvim izvedbam slovenski skladateljev in drugim novostim iz sveta. Peti, sklepni koncert bo v Stolni cerkvi v Kopru, kjer bo MePZ Obala skupaj z baročnim ansamblom izvedla dela koprčana A. Tarsije in drugih baročnih skladateljev.

Vstop na koncerte je prost. Vljudno vabljeni!

 

Carpaccio 500
V sodelovanju s Pokrajinskim muzejem Koper

 

Program

8. 10. 2016, ob 20. uri

Nejc Avbelj, violina
Uroš Bičanin, violina
Klavdija Jarc Bezlaj, violina
Špela Pirnat, viola
Hana Lavrinc, viola
Katarina Kozjek, violončelo
Eva Dolinšek, čembalo
Pokrajinski muzej Koper

 

29. 10. 2016, ob 20. uri

Komorni zbor Utopija in realnost
dir. Ragnar Rasmunssen in Urša Lah
Pokrajinski muzej Koper

 

8. 11. 2016, ob 20. uri

Zbor Slovenske filharmonije
dir. Martina Batič
(v sodelovanju z bienalom sodobne glasbe Koper)
Pokrajinski muzej Koper

 

19. 11. 2016, ob 20. uri

Eva Dolinšek, čembalo
Patrick Quaggiato, tolkala
Pokrajinski muzej Koper

 

30. 11. 2016, ob 20. uri

Mešani pevski zbor Obala Koper in baročni ansambel Akademije za glasbo Ljubljana
dir. Sebastjan Vrhovnik in dir. Egon Mihajlović
Stolna cerkev, Koper

Prizorišče

Pokrajinski muzej Koper
Kidričeva ulica 19, Koper, Primorska 6000 Slovenia
+ Google zemljevid