Loading Events

« Vsi dogodki

Simfonic voices: Komorni zbor KGBL

22. 10. 2017, 19.00, Spodnje Škofije 

| Vstop prost

Simfonic voices na Obali tokrat gosti Komorni zbor Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana (KZ KGBL).

Akademski pevski zbor Univerze na Primorskem (APZ UP) tokrat v okviru mednarodnega cikla vokalne in instrumentalne glasbe Simfonic voices na Obali gosti Komorni zbor Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana (KZ KGBL), pod vodstvom dirigenta Ambroža Čopija. Koncert bo v nedeljo, 22. oktobra 2017, ob 19. uri v Zadružnem domu Škofije.

Zbor se bo obalnemu občinstvu predstavil nekaj dni pred odhodom na 49. mednarodno zborovsko tekmovanje v Tolosi (Španija), tekmovanju v sklopu EGP (European Grand Prix for Choral Singing) – skupina šestih tekmovanj za veliko zborovsko nagrado Evrope. Mednje se uvrščajo tekmovanja v Arezzu (Italija), Debrecenu (Madžarska), Mariboru (Slovenija), Tolosi (Baskija – Španija), Toursu (Francija) in Varni (Bolgarija). Zmagovalci ene sezone vseh šestih tekmovanj se vsakič udeležijo finala zmagovalcev za veliko zborovsko nagrado Evrope, ki je organizirano leto pozneje. Letošnje finale EGP 2017 poteka prav v Tolosi, in sicer 1. 11. 2017.

Komorni zbor KGBL je letošnji prejemnikodličnega 2. mesta na 14. mednarodnem zborovskem tekmovanju “Gallus” v Mariboru. Na koncertu na Škofijah bo predstavil program, ki ga bo odpel na 2 tekmovalnih nastopih v Tolosi in 4 celovečernih koncertih v okoliških mestih.

Vse ostale informacije o koncertu najdete na spletni strani ŠOUP (zavihek APZ UP) in na facebook strani APZ UP, kjer lahko potrdite tudi svojo udeležbo na dogodku.
Obeta se vrhunski glasbeni večer, ne zamudite ga.

Vstop na koncert je prost.
Vabljeni!

Prizorišče

Zadružni dom Spodnje Škofije
Spodnje Škofije, Slovenia
+ Google zemljevid