Loading Events

« Vsi dogodki

  • Dogodek se je že zgodil.

Simfonic voices: MPZ Zvon in VS Karine

7. 1. 2017, 19.00, Koper 

| Vstop prost

Prvi Božični vokalno-instrumentalni koncert cikla Simfonic voices v tem letu, ki bo v soboto, 7. januarja 2017, ob 19. uri v Stolni cerkvi v Kopru.

Božični koncert Mešanega pevskega zbora Zvon v Kopru je zadnji izmed cikla štirih koncertov, ki so bili izvedeni še v Radovljici, Boštanju in v Zabukovju nad Sevnico. Poleg njih bodo nastopila tudi dekleta Vokalne skupine Karina.

Vstop na koncert je prost.

CV – MEŠANI PEVSKI ZBOR ZVON

Mešani pevski zbor Zvon uspešno deluje že pet let. Prvič so nastopili na povabilo okteta Jurija Dalmatina iz Boštanja, da bi skupaj popestrili njihov božični koncert. Dekleta in fantje od takrat pridno vadijo pod umetniško taktirko Tineta Beca. Občinstvo je zbor z navdušenjem sprejelo. Njihova svežina, mladost in kakovost so botrovali, da ima ta sestav za seboj že številne uspešne nastope. Volje in energije jim ne primanjkuje, zato ne dvomimo, da bo teh nastopov tudi v prihodnje še veliko, saj se z veseljem odzovejo vsakemu povabilu. Uspešno so se predstavili na številnih Pesmih Posavja, kjer so večkrat prejeli naziv najzanimivejše skupine po mnenju poslušalcev, leta 2014 pa so se uspešno predstavili tudi na regijskih Sozvočenjih. Leta 2015 so na Regijskem tekmovanju odraslih pevskih skupin osvojili zlato priznanje. Poleti 2016 je bil MePZ Zvon na obisku pri rojakih v Stuttgartu in Augsburgu, kjer so uspešno predstavili slovenske ljudske in umetne pesmi. Božični koncert v Kopru je zadnji izmed cikla štirih koncertov, ki so bili izvedeni še v Radovljici, Boštanju in v Zabukovju nad Sevnico.

CV – VOKALNA SKUPINA KARINA

Osem se jih je nabralo sčasoma. Prihajajo z različnih koncev Primorske in Notranjske. Nekoč so skupaj prepevale v Akademskem pevskem zboru Univerze na Primorskem, sedaj pa pišejo nove zgodbe. Pred dobrimi štirimi leti so prvič v manjši zasedbi zapele na poroki. Glasba jih je povezala v pravo prijateljsko pevsko skupino, od lani pa delujejo tudi kot društvo v občini Hrpelje – Kozina.
Poleg sodelovanj na mnogih koncertih in prireditvah tudi same organizirajo tematske koncerte; poleg letnega koncerta še poletno prireditev Pesem na vasi in božični koncert. Tako v domačo občino vabijo pevske zasedbe iz cele Slovenije in zamejstva ter na ta način bogatijo kulturno dogajanje v občini. Letos so se udeležile tudi mednarodnega festivala Naš kanat je lip v Poreču.
Njihov repertoar je raznolik, resen in zabaven, zahteven in sproščen, tako kot so one same, od sakralnih in črnsko duhovnih, do ljudskih, umetnih in priredb slovenskih in tujih popevk. Še posebej rade na koncertne liste uvrščajo skladbe mladih domačih skladateljev. Vokalno skupino Karina vodi Andreja Tomažič Hrvatin.

Podrobnosti

Datum:
7. 1. 2017
Čas:
19:00–19.00
Vstopnina:
Vstop prost
Kategorije:
,

Prizorišče

Stolna cerkev, Koper
Koper, Slovenia
+ Google zemljevid