Loading Events

« Vsi dogodki

  • Dogodek se je že zgodil.

Skozi noč – koncert ženskega komornega zbora ČarniCe

21. 6. 2017, 19.00, Ljubljana 

| Vstop prost

Skozi noč – koncert ženskega komornega zbora ČarniCe
dirigentka: Monika Fele

Ženski komorni zbor ČarniCe je eden vidnejših zborovskih sestavov v Sloveniji. Članice zbora prihajajo z vseh koncev Slovenije, združuje pa jih ljubezen do glasbe in kakovostnega zborovskega petja. Zbor je v začetku deloval projektno z mnogimi znanimi dirigenti, od leta 2014 pa deluje redno pod vodstvom Monike Fele.
ČarniCe so v svojem večletnem delovanju posnele mnogo zgoščenk, v zadnjih letih pa so se udeležile več vidnejših zborovskih tekmovanj. Tako so z novo zborovodkinjo v Mariboru na tekmovanju Naša pesem 2016 v svoji kategoriji dosegle prvo mesto in prejele več posebnih priznanj. Istega leta so se udeležile tudi mednarodnega zborovskega tekmovanja Polifonico v Arezzu. Kljub močni konkurenci so v svoji kategoriji dosegle prvo mesto in se uvrstile v grand prix ter osvojile absolutno drugo mesto tekmovanja. Zbor se je aprila 2017 udeležil tudi 14. Mednarodnega zborovskega tekmovanja Gallus v Mariboru, kjer so se pevke uvrstile v grand prix tekmovanja in na koncu osvojile četrto mesto.
ČarniCe želimo ob koncu letošnje sezone predstaviti projekt, ki klasično glasbo približuje novi, mlajši publiki preko raznolikega izbora skladb, v katerem bo tudi neizkušen poslušalec našel, kaj zase, po drugi strani pa s poudarkom na besedilu skladb: besednih igrah in zgodbah, ki zborovski glasbi dajejo smisel.

Monika Fele,
rojena leta 1991 v Ljubljani, trenutno zaključuje dodiplomski študij solopetja pod mentorstvom izr. prof. Matjaža Robavsa, mag. art. na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Redno nastopa kot solistka ter deluje kot zborovodkinja in korepetitorka.
Leta 2007 je ustanovila Mešani pevski zbor Cum anima, od leta 2014 pa vodi Ženski komorni zbor ČarniCe, s katerim niza vrsto uspehov tako na državni kot tudi na mednarodni ravni. Njene izvedbe so prepoznavne predvsem po zvoku zbora in izrednih muzikalnih interpretacijah, za katere je prejela že vrsto nagrad.
Od septembra 2014 je članica Zbora Slovenske filharmonije v Ljubljani, edinega profesionalnega koncertnega zbora v Sloveniji, kjer večkrat prevzema večje solistične vloge. Kot solistka, korepetitorka in članica redno sodeluje pri najboljših slovenskih ansamblih: Ingenium Ensemble, Komornem zboru Ave, Vokalni akademiji Ljubljana, Zboru sv. Nikolaja in drugih.

Podrobnosti

Datum:
21. 6. 2017
Čas:
19:00–19.00
Vstopnina:
Vstop prost
Kategorije:
, ,
Spletna stran:
https://www.facebook.com/events/461022264252143/

Prizorišče

Cerkev sv. Jakoba, Ljubljana
Gornji trg 18, Ljubljana,
+ Google zemljevid