Loading Events

« Vsi dogodki

  • Dogodek se je že zgodil.

SONUS ROTUNDAE

2. 6. 2018, 20.30, Nova Gorica 

Že vrsto let skuša Komorni zbor Grgar, Nova Gorica z zborovskim poustvarjanjem publiki predstaviti vsebinsko zanimive, inovativne sporede in izvedbe na zanimivih lokacijah. Glede na to, da Nova Gorica ne premore primernega koncertnega prizorišča za zborovske dogodke, se ob organizaciji koncertov vedno znova soočamo z vprašanjem zanimivih koncertnih lokacij, ki bi omogočale izvedbo raznolikih koncertnih sporedov.
Že več let je pri pobudniku cikla, zborovodji Andreju Filipiču tlela ideja o postavitvi koncerta v rotundi SNG Nova Gorica, a se je uresničitev te ideje vedno tako ali drugače izmuznila. Tako smo se letos z organizacijo prvega koncerta na tej zanimivi lokaciji, z veliko podporo direktorice SNG Nova Gorica gospe Maje Jerman Bratec, kateri se ob tej priložnosti iskreno zahvaljujemo, lotili zasnove koncertnega cikla SONUS ROTUNDAE-zvok kroga.
Koncertni cikel 3-4 koncertov letno je zasnovan z željo po večji ponudbi koncertov kakovostne vokalne-zborovske glasbe slovenskih in tujih vokalnih zasedb na goriškem. V koncertnem ciklu SONUS ROTUNDAE bomo skušali predstaviti predvsem zborovske koncerte slovenskih zborov in vokalnih skupin s stilno ali vsebinsko zaokroženimi sporedi, kar še vsebinsko poudari ta akustično bogat, okrogel prostor, zasnovan kot refleksija elizabetinska gledališča.

Podrobnosti

Datum:
2. 6. 2018
Čas:
20:30–20.30
Kategorija:

Prizorišče

Rotunda SNG Nova Gorica
Telefon:
040 348 138
SONUS ROTUNDAE 1.koncert cikla voklane zborovske glasbe, Nova Gorica, Promorska 5000 Slovenia
+ Google zemljevid