Loading Events

« Vsi dogodki

Vokalna delavnica bolgarskih avtentičnih pesmi s “Slovena glasovi”

24. 4. 2016, 10.0013.00, Ljubljana 

| 20 €

Vabljeni na VOKALNO DELAVNICA BOLGARSKEGA TRADICIONALNEGA PETJA

Delavnico bojo vodile pevke zasedbe SLOVENA GLASOVI / SLOVENA VOICES, katero sestavljajo slovenska vokalistka ker vodja zasedbe Zvezdana Novaković, ter folklorni pevkI iz Bolgarije: Darina Zlatkova in Tania Parvanova, tudi članici prestižnega Filip Kutev ansambla.

DELAVNICA VSEBUJE:
1. učenje grlenega petja, ornamentov in drugih specifik bolgarske glasbe
2. teoretično in praktično spoznavanje različnih regij
3. spoznavanje in izvajanje bolgarskih ritmov
4. učenje in izvajanje bolgarskih pesmi (avtentičnih in aranžiranih za zbor
5. učenje in izvajanje bolgarskega plesa: elenino horo

Prijava na delavnico na:
slovenavoices@gmail.com

MENTORICE/
ZVEZDANA NOVAKOVIĆ (Slo), je ustanoviteljica in umetniški vodja Slovena Voices . Je umetnica, harfistka, komponistka, performerka, pevka, ki raziskuje zmožnosti svojega ustvarjanja tako v klasičnih in džezovskih oblikah kot tudi v tradicionalnih. Ljubezen do bolgarskih ljudskih pesmi in grlenega petja je odkrila že kot deklica in se kasneje podala na študij v Bolgarijo, kjer je opravila magisterij iz Bolgarskega folklornega petja na AMTII, Plovdiv.

DARINA ZLATKOVA (Blg), rojena v Zlatogradu je rodopska pevka. Folklorna glasba in petje sta bili že v njeni družini, od malega pa se je že udejstvovala takoimenovanih “saborov”, oz. Folklornih festivalov, kot je Koprivštica, Rožen in drugih. Sedaj je kot folklorna pevka zaposljena v prestižnem Filip Kutev ansamblu in drugih komornih sestavih, kot je Judith kvartet in Irfan.

TANJA PRVANOVA (Blg), pevka iz Severne Bolgarije, rojena v mestu Pleven. Končla je srednjo šolo za folklorno petje Ljubomir Pilkov in nadaljevala študij petja na Akademiji za glasbo v Plovdivu, AMTII. Zaposljena je bila kot folklorna pevka v ansamlu Trakija, sedaj pa je članica ansambla Filip Kutev. Za seboj ima bogato koncertiranje v različnih folklornih zasedbah, kot so trio Večernica in kvartet Denica.

Podrobnosti

Datum:
24. 4. 2016
Čas:
10:00–13.00
Vstopnina:
20 €
Kategorije:
,
Spletna stran:
http://zvezdananovakovic.wix.com/music#!slovena/c16uy

Prizorišče

Hostel Celica - Galerija
Telefon:
+ 386 1 230 97 00
Metelkova 8, Ljubljana, Select a State: 1000 Slovenia
+ Google zemljevid