Loading Events

« Vsi dogodki

VOKALNI 4 in izven: Poulenc ǀ Duruflé

11. 12. 2016, 19.30, Ljubljana 

| 9-13

Spoštovani abonenti Vokalnega abonmaja in ljubitelji Slovenske filharmonije!

Obveščamo vas, da je zaradi bolezni enega od izvajalcev prišlo do spremembe sporeda in nastopajočih na četrtem koncertu Vokalnega abonmaja Slovenske filharmonije.

Hvala za vaše razumevanje!

***
Zbor Slovenske filharmonije
dirigentka Martina Batič
mezzosopran Nuška Drašček Rojko
bariton Matjaž Robavs
orgle Gregor Klančič

spored:

Francis Poulenc: Quatre motets pour le temps de Noël / Štirje moteti za božični čas

Maurice Duruflé: Notre Pere / Oče naš

Maurice Duruflé: Requiem / Rekviem

Četrti koncert Vokalnega abonmaja nas bo popeljal med mistične zvoke glasbe dveh francoskih mojstrov 20. stoletja, Francoisa Poulenca in Mauricea Durufléja, ki sta navdih za številna svoja sakralna dela črpala iz bogate evropske tradicije gregorijanskega petja, ki sega še v srednji vek. Tako sta to staro tradicijo združila z bogastvom in barvitostjo francoske (post)romantične glasbe in celoti dala pridih brezčasnosti. Zato ne preseneča, da so njuna dela še desetletja po nastanku pogosto prisotna tako na koncertnem odru kot tudi v sklopu liturgije, za katero so izvirno nastala.

Enkratno zvočnost, ki združuje srednjeveško koralno petje in sodobno zborovsko večglasje, bomo doživeli skozi Poulencove motete, namenjene božičnemu času, ter Durufléjevo uglasbitev molitve Oče naš in maše za pokojne.

Očarljiv izbor vokalnih in vokalno-inštrumentalnih del nam bo predstavil Zbor Slovenske filharmonije z dirigentko Martino Batič. Pri izvedbi Durufléjevega Rekviema se jim bosta pridružila vokalna solista – mezzosopranistka Nuška Drašček Rojko in baritonist Matjaž Robavs. Inštrumentalna spremljava, ki je v izvirni verziji namenjenena simfoničnemu orkestru, pa bo zvenela izpod prstov in čevljev orglavca Gregorja Klančiča. Spremljavo je za izvedbo na orglah priredil sam Duruflé in na vrhunskem inštrumentu, kot so orgle v Kozinovi dvorani Slovenske filharmonije, zveni nič manj mogočno, kot bi zvenel cel orkester.

Ljubitelji dobre glasbe, vabljeni na koncert, ki nas bo vpeljal v čarobno, mistično in z mirom prežeto vzdušje bližajočih se božičnih praznikov!

Pogovor o sporedu, izvajalcih in skladateljih bo na dan koncerta ob 18.30 v Dvorani Marjana Kozine, Slovenska filharmonija.

Vstopnice:
Blagajna Slovenske filharmonije, Kongresni trg 10, med delavniki od 11. do 13. in od 15. do 17. ure, T +386 1 24 10 800, E info@filharmonija.si, https://filharmonija.kupikarto.si

Organizator

Slovenska filharmonija
Telefon:
01 24 10 80010
E-pošta:
Spletna stran:
www.filharmonija.si

Prizorišče

Slovenska filharmonija, Dvorana Marjana Kozine
Telefon:
(01) 2410800
Kongresni trg 10, Ljubljana, 1000 Slovenia