Loading Events

« Vsi dogodki

MePZ OBALCA KOPER – zaključek sezone z letnim koncertom in udeležbo na mednarodnem zborovskem tekmovanju

13. 5. 2017, 20.00, Koper 

| Vstop prost

MEŠANI PEVSKI ZBOR OBALCA IZ KOPRA BO LETOŠNJO PEVSKO SEZONO ZAOKROŽIL NA CELOVEČERNEM LETNEM KONCERTU, KI SE BO ODVIL V SOBOTO, 13. MAJA 2017 S PRIČETKOM OB 20.00 URI V PROTOKOLARNO-PRIREDITVENI DVORANI SVETEGA FRANČIŠKA ASIŠKEGA V KOPRU. TEDEN DNI KASNEJE ZBOR ODHAJA NA MEDNARODNO ZBOROVSKO TEKMOVANJU AURORA CANTAT V KARLOVAC NA HRVAŠKO.

Mešani pevski zbor Obalca iz Kopra se bo tudi letos, že 16. leto zapored, svoji zvesti publiki in vsem ljubiteljem zborovske glasbe predstavil na celovečernem koncertu »MAJSKO NEBO«, kjer bo kot gost nastopil tudi ansambel flavtistk FlavtIstra.
V iztekajoči sezoni je zbor redno nastopal na prireditvah in dogodkih v domačem okolju ter sodeloval na zborovski reviji Primorska poje. Maja lani je zbor nastopil na Mednarodnem dobrodelnem koncertu v Padovi, svoje dosedanje dosežke pa obogatil z zlato plaketo iz Mednarodnega zborovskega tekmovanja v Tuhlju na Hrvaškem. Poseben pečat je zbor pustil Slovencem na Dunaju, ko se je z nastopom decembra lani predstavil slovenski publiki, živeči v avstrijski prestolnici.
Celotno sezono se zbor intenzivno pripravlja na bližajoče se Mednarodno zborovsko tekmovanje AURORA CANTAT v Karlovcu. Po podatkih organizatorja tekmovanja je letos konkurenca še posebej močna, saj je prijavljenih 39 zborov, skupno pa se bo na tekmovanju zvrstilo kar 48 nastopov, saj nekateri zbori, tako kot Obalca, nastopajo v več kategorijah. Obalca bo tekmovala v kategorijah Ljudska zborovska in Umetna zborovska glasba.
Da je želja po kvalitetnem petju in druženju res velika priča tudi dejstvo, da ima zbor v načrtih gostovanje na Češkem, kamor odpotujejo oktobra letos in se bo udeležil festivala v Litoměřicah. Še pred tem pa Obalca organizira gostovanje češkega pevskega zbora Cantica Bohemica, ki se bo primorski publiki predstavil na dveh koncertih konec avgusta letos.
Jeseni se v organizaciji Obalce obeta še en zanimiv projekt, in sicer »ZAPOJMO SKUPAJ – PESEM V SRCIH OBUDIMO«, ki ga bo zbor organiziral v sodelovanju z Duetom Ruzzier iz Trsta, s Pevskim zborom Jacobus Gallus iz Trsta in Pevskim zborom F.B. Sedej iz Števerjana. Zbori in instrumentalisti bodo občinstvu predstavili bogato zakladnico številnih slovenskih skladateljev, rojenih ali živečih na področju današnjega zamejstva.
Od septembra 2012 Obalco vodi Sonja Mezgec, ma. bakk. art. (Akademija za glasbo in upodabljajočo umetnost v Gradcu v Avstriji), ki je kot solistka in članica različnih komornih sestavov s harmoniko osvojila številne nagrade na regijski, državni in mednarodni ravni. Na področju zborovodstva si je izkušnje pridobila s projektnim vodenjem MoPZ Slavnik, z vodenjem Portoroškega zbora, bila je korepetitorka MePZ ILZ, pela v MePZ Cantemus iz Kamnika, med študijem v Gradcu je pela v Studienkammerchoru pod vodstvom priznanega dirigenta Johannesa Prinza, več let je bila članica MePZ Obala Koper, kjer je poleg petja opravljala tudi delo korepetitorke.

OSVOJENE NAGRADE
Z regionalnih tekmovanj pevskih zborov v Postojni je Mešani pevski zbor Obalca prinesel v svojo »vitrino« eno zlato (2006) in tri srebrne plakete (2002, 2004 in 2013). V letih 2007, 2008, 2012 in 2014 se je zbor udeležil Sozvočenj in leta 2007 kot najboljši zbor primorske regije nastopil na zaključnem koncertu v Slovenski filharmoniji v Ljubljani. Leta 2008 je na koncertu primorske regije Sozvočenj prejel priznanje za najboljši program. Leta 2008 se je Obalca preizkusila na mednarodnem tekmovanju v tujini v Olomoucu na Češkem, kjer je osvojila srebrno plaketo, lani maja v Tuhlju na Hrvaškem pa zlato plaketo.

Podrobnosti

Datum:
13. 5. 2017
Čas:
20:00–20.00
Vstopnina:
Vstop prost
Kategorije:
, , ,
Spletna stran:
https://www.facebook.com/MepzObalca/?fref=ts

Organizator

Mešani pevski zbor OBALCA Koper
Telefon:
031681704
E-pošta:

Prizorišče

Dvorana sv. Frančiška Asiškega v Kopru
Martinčev trg, Koper, Slovenia