Loading Events

« Vsi dogodki

  • Dogodek se je že zgodil.

Zaključni baročni koncert Carpaccio 500

30. 11. 2016, 20.00, Koper 

| Vstop prost

Jesenski del cikla Simfonic voices, ki ga Akademski pevski zbor Univerze na Primorskem posveča praznovanju 500. obletnice umetnine slikarskega mojstra Vittoreja Carpaccia, se v sredo zaključuje.
Peti in zadnji koncert v okviru Simfonic voices: Carpaccio 500 bo potekal v Stolni cerkvi v Kopru, in sicer v sredo, 30.11.2016 ob 20. uri. Nastopili bodo Mešani pevski zbor Obala Koper, ki ga vodi dirigent Sebastjan Vrhovnik in Baročni ansambel ter pevski solisti Akademije za glasbo Ljubljana, pod vodstvom dirigenta Egona Mihajlović.

V koncertni program bodo vključena redkeje izvajana dela slovenskih baročnih skladateljev Janeza Krstnika Dolarja, Antonia Tarsie in Jakoba Frančiška Zupana.

Programsko je jesenski del koncertnega cikla naravnan na obujanje glasbenih biserov iz obdobja renesanse, baroka in drugih obdobij, hkrati pa bodo na koncertih zazvenele številne novosti iz vokalnega sveta, nekatere bodo doživele tudi krstno predstavitev.

Spremljajte dogodke Akademskega pevskega zbora Univerze na Primorskem na blogu APZ UP Kje so moje note? In na Facebook strani.

Vstop na koncert je prost. Vljudno vabljeni!

Prizorišče

Stolna cerkev, Koper
Koper, Slovenia
+ Google zemljevid