Loading Events

« Vsi dogodki

ŽIVALSKI KARNEVAL – večer slovenskih basni in pesmi o živalih

12. 5. 2017, 20.00, Cerklje na Gorenjskem 

| Vstop prost

Komorni moški pevski zbor Davorina Jenka Cerklje si prizadeva obogatiti slovensko zborovsko dogajanje na kar se da izviren način. Ker so se “klasični” koncerti nekako izpeli, zlasti na podeželju kjer deluje, že vrsto let pripravlja tematske koncertne večere na katerih oživlja mnoge že skoraj pozabljene skladbe številnih po krivici zapostavljenih slovenskih skladateljev.

Letos so se odločili za temo živalski svet – večer slovenskih basni in pesmi o živalih je poimenovan ,Živalski karneval‘. Na njem bo zbor predstavil vrsto skladb od renesanse (Jacobus Gallus – Quam gallina suum parit ovum) do današnjega časa (Janez Močnik – Črni kos). Pri pripravi sporeda se je izkazalo, kako mnogotero je prepletanje med človekom in živalmi tudi v pesmi, tako v umetni, še zlasti pa v ljudski, odnos človeka do živali, pa tudi obratno, navezanost živali na človeka. Posebno poglavje pa predstavljajo uglasbene basni (Vinko Vodopivec – Krokar in lisjak, ljudska (zapisal Janez Močnik) – Jager gre na jago, po ljudskem plesu (Egi Gašperšič) – Použek se je žent pršu itd.).

Koncert sovpada s tednom ljubiteljske kulture.

Vabljeni v njihovo prijetno družbo, v Kulturni hram Ignacija Borštnika v Cerkljah na Gorenjskem, v petek, 12. maja 2017, ob 20. uri. Vstop je prost.

Podrobnosti

Datum:
12. 5. 2017
Čas:
20:00–20.00
Vstopnina:
Vstop prost
Kategorije:
,
Spletna stran:
http://kud-dj.si/kmopz/

Prizorišče

Kulturni hram Ignacija Borštnika
Krvavška cesta 4, Cerklje na Gorenjskem, Gorenjska 4207 Slovenia
+ Google zemljevid