Med nagrajenci JSKD za leto 2017 Stojan Kuret in Petra Grassi

Zlato plaketo JSKD za življenjsko delo letos prejme maestro Stojan Kuret, ki velja za enega najuspešnejših zborovskih dirigentov doma in v svetu.

»S svojo osebnostno in dirigentsko karizmo že desetletja navdušuje generacije pevcev, skladateljev, zborovodij in poslušalcev. S pedagoškim in umetniškim erosom zna pritegniti mnoge, tako ljubiteljske kot poklicne ustvarjalce, jih usmerja skozi širok repertoar z izostrenimi čuti glasbenega sladokusca, hkrati pa uzavešča pomen ohranjanja slovenske dediščine. Ob tem kot poustvarjalec, umetnik, pedagog ter predvsem kot človek vseskozi ohranja željo po popolnem in omogoča nastajanje edinstvenih zborovskih projektov« (iz utemeljitve nagrade).

Zlati znak JSKD pa gre tokrat v roke Petre Grassi, vsestranski glasbenici, ki je dejavna kot dirigentka, pianistka, pevka in skladateljica in je kljub svoji mladosti, šteje jih devetindvajset, že nanizala izjemne ustvarjalne dosežke na področju vokalne glasbe.

Javni sklad RS za kulturne dejavnosti bo priznanja za življenjsko delo in izjemne dosežke na področju ljubiteljske kulture podelil na osrednji prireditvi, ki bo v sredo  24. januarja 2018 ob 18. uri v Dvorani Palacij na Ljubljanskem gradu.

 

Vsi letošnji prejemniki najvišjih državnih priznanj za področje ljubiteljske kulture v Sloveniji:

ZLATA PLAKETA JSKD ZA LETO 2017:

Stojan Kuret

SREBRNA PLAKETA JSKD ZA LETO 2017:

Lojze Adamlje

Danica Kocet

Borut Logar

Branka Moškon

Božidar Tabaj

ZLATI ZNAK JSKD ZA LETO 2017:

Petra Grassi

 

Iskrene čestitke!

Več: http://www.jskd.si/priznanja-in-nagrade/2017/nagrajenci.htm