Na gorenjskih Sozvočenjih prav tako slavila dekleta: Carmen manet

Letošnji sklepni koncert 10. decembra v Slovenski filharmoniji bo izjemno žensko obarvan – dežnike s seboj! Rezultati včerajšnjega koncerta v Radovljici:

Gorenjska:

GLAVNA NAGRADA (nastop na sklepnem koncertu, ki bo posvečen obeležitvi svetovnega dneva zborovskega petja, 10. decembra v veliki dvorani Slovenske filharmonije v Ljubljani, skupaj z zbori, ki bodo izbrani v ostalih regijah):

Ženski pevski zbor Carmen manet, Kranj, zborovodja Primož Kerštanj
Tema: ZVOK JE BESEDA, BESEDA JE ZVOK, avtorja sporeda: Barbara Kušar in Primož Kerštanj

 

NAGRADA ZA PERSPEKTIVNO ZASEDBO (400 € za enodnevne intenzivne vaje z enim od slovenskih (ali tujih) mentorjev za vokalno tehniko po izboru zbora v letu 2017):

MeMPZ Gimnazije Kranj, zborovodja Erik Šmid

 

NAGRADA ZA NAKUP STROKOVNE LITERATURE (200 € za nakup notne literature, strokovne literature ali zborovskih zgoščenk v letu 2017):

Gorenjski oktet, Kranj, vodja okteta Petra Jerič

 

PRIZNANJE ZA ZANIMIVO SESTAVO IN OBRAZLOŽITEV SPOREDA (za zborovodje zborov oz. avtorje projektov, ki niso izbrani za sklepni nastop v Ljubljani, pa so sestavili zanimive sporede):

MeMPZ Gimnazije Kranj, avtorica sporeda Barbara Kušar

Tema: Gaudeamus igitur

 

Več o tematskih programih zasedb Gorenjske >>

 

Zadnja dva koncerta Sozvočenj bosta v petek 25. novembra 2016 v Goriških Brdih (Primorska) in v soboto 26. novembra 2016 v Brežicah (Dolenjska, Posavje, Bela krajina).

 

Ženski zbor Carmen manet iz Kranja, zb. Primož Kerštanj

Ženski zbor Carmen manet iz Kranja, zb. Primož Kerštanj