Na Sozvočenjih Osrednje Slovenije za sklepni koncert izbrane ČarniCe

Prvi od zborov, ki so se na regijskih Sozvočenjih uvrstili na sklepni koncert izbranih zasedb – ta bo 10. 12. 2016 v Slovenski filharmoniji –, je Ženski komorni zbor ČarniCe (zb. Monika Fele) z včerajšnjim nastopom na Sozvočenjih osrednjeslovenske regije. Na dveh koncertih v nedeljo 13. novembra na KGBL so nastopili še: MePZ Mavrica, Vrhnika (zb. Darinka Fabiani), Grosupeljski oktet (v. s. Tomaž Tozon), VS Cantate Domino, Kočevje (zb. Franc Stefanič), Učiteljski pevski zbor Slovenije Emil Adamič, Ljubljana (zb. Lovro Frelih), PAZ Vinko Vodopivec, Ljubljana (zb. Iztok Kocen), VS BeJazzy, Ljubljana (zb. Ksenja Pirc), VS Aurora, Ljubljana (zb. Janja Dragan Gombač), KZ Fran Gerbič, Rakek (zb. jože Rajk),  KZ Megaron, Ljubljana (zb. Damijan Močnik).

Naslednji koncert Sozvočenj bo v soboto 19. novembra 2016 v Ljutomeru – Štajerska in Pomurje.

Po en zbor, ki na regijskem koncertu najbolj kakovostno izvede zanimiv zaokrožen spored, se uvrsti na sklepni koncert, ki bo posvečen obeležitvi svetovnega dneva zborovskega petja v Slovenski filharmoniji v Ljubljani, skupaj z zbori, ki bodo izbrani v ostalih regijah.

Več o tematskih programih zasedb osrednjeslovenske regije >>

 

 

Podrobnosti o priznanjih in nagradah:

NAGRAJENCI REGIJSKIH SOZVOČENJ 2016

Osrednja Slovenija:

GLAVNA NAGRADA (nastop na sklepnem koncertu, ki bo posvečen obeležitvi svetovnega dneva zborovskega petja, 10. decembra v veliki dvorani Slovenske filharmonije v Ljubljani, skupaj z zbori, ki bodo izbrani v ostalih regijah):

Ženski komorni zbor ČarniCe, Ljubljana, zborovodkinja Monika Fele, klavir: Sara Rustja Turniški

Tema: ŽENSKI ČUSTVENI SVET, avtorici sporeda: Monika Fele in Lucija Tavčar

 

NAGRADA ZA PERSPEKTIVNO ZASEDBO (400 € za enodnevne intenzivne vaje z enim od slovenskih (ali tujih) mentorjev za vokalno tehniko po izboru zbora v letu 2017):

Primorski akademski zbor Vinko Vodopivec, Ljubljana, zborovodja: Iztok Kocen

 

NAGRADA ZA NAKUP STROKOVNE LITERATURE (200 € za nakup notne literature, strokovne literature ali zborovskih zgoščenk v letu 2017):

Vokalna skupina Aurora, Ljubljana, zborovodkinja Janja  Dragan Gombač

 

PRIZNANJE ZA ZANIMIVO SESTAVO IN OBRAZLOŽITEV SPOREDA (za zborovodje zborov oz. avtorje projektov, ki niso izbrani za sklepni nastop v Ljubljani, pa so sestavili zanimive sporede):

Vokalna skupina Aurora, Ljubljana, zborovodkinja in avtorica sporeda: Janja  Dragan Gombač

Tema: Poletni utrinki

Komorni zbor Megaron, Ljubljana, zborovodja in avtor sporeda: Damijan Močnik

Tema: Dvozborja v sakralni glasbi

Vokalna skupina BeJazzy, Ljubljana, zborovodkinja in avtorica sporeda: Ksenja Pirc

Tema: Noč nad Ljubljanico

 

 

Ženski komorni zbor Čarnice, zborovodkinja Monika Fele

Ženski komorni zbor Čarnice, zborovodkinja Monika Fele