Nove notne zbirke Katje Gruber za osnovnošolske zbore

Pesmi so namenjene pevcem od 1. do 9. razreda, mlajšim OPZ, starejšim OPZ in mladinskim zborom. Nekaj pesmi je namenjeno skupnemu petju starostno različnih šolskih zborov. Nakup je mogoč prek spleta za šole, posameznike ali društva, izdane so v samozaložbi.

Ljudske za otroški zbor 1

Ljudske za mladinski zbor 1

Umetne za otroški in mladinski zbor 1

 

KATJA GRUBER: LJUDSKE IN UMETNE ZA OTROŠKI IN MLADINSKI ZBOR

3 zbirke avtorskih skladb in priredb za otroške in mladinske zbore

 

Po upevalnih priročnikih za otroške in mladinske pevske zbore Katjina upevalnica je pedagoginja in zborovodkinja Katja Gruber v svojo glasbeno zakladnico dodala še tri nove notne zbirke, izdane v samozaložbi.

Zbirka Ljudske za otroški zbor 1 prinaša šest slovenskih ljudskih in ponarodelih pesmi: Sijaj, sijaj sončece, Drežniška, Doli v kraju, Ti mama sata ge, Tri race, tri pure in Preljubi šent Lenart, ki jih je skladateljica priredila za otroške pevske zbore. Skladbe so zapisane v eno- in dvoglasju ter so opremljene s klavirsko spremljavo.

 

V zbirki Ljudske za mladinski zbor 1 so zbrane večglasne priredbe treh belokranjskih (Tribučko kolo, Pastirče mlado, Na vrtu mi javor zeleni), koroške Čakej, le čakej sonce ter istrske ljudske pesmi Dajte, dajte.

 

Notna zbirka Umetne za otroški in mladinski zbor 1 pa ponuja osem, večinoma večglasnih avtorskih skladb (Kje?, EKO jaz in EKO ti, Prava sreča, Glasba naj te objame, Kakor reka, Pojte vsi zbori, Ura teče, teče, Pomlad je tu).

 

Več >>