Razpis LJUDSKA JE KUL za interprete ljudskih pesmi in viž

K sodelovanju vabimo mlade soliste, duete, vokalne, inštrumentalne in vokalno-inštrumentalne skupine, ki bi uresničili nove in zanimive načine poustvarjanja glasbenega izročila in ga interpretirali na svež način z avtorskim pristopom.

PRIJAVA:  Na razpis se lahko prijavite do nedelje, 11. 6. 2017, z izpolnjenim obrazcem (prijavnico), ki mu priložite mp3 posnetke priredb dveh oziroma treh pesmi/viž ter demo videoposnetek izvedbe 1 od prirejenih pesmi/viž. Posnetki so lahko delovni – posneti na vaji, s telefonom. Prijavo z mp3 posnetki in videoposnetkom pošljite na e-naslov: katarina.srimpf@jskd.si.

ŽIRIJA:  Strokovna žirija v sestavi Janez Dovč, Romeo Volk in Goran Krmac bo prijave pregledala in na podlagi poslušanja posnetkov nagradila štiri interprete (skupine ali posameznike).

NAGRADA: Vsaka izbrana skupina ali posameznik bo za nagrado prejel enodnevno delavnico, na kateri se bo pod mentorskim vodstvom priznanega inštrumentalista in skladatelja Janeza Dovča v glasbenem studiu pobližje spoznavala s tematikami improvizacije, aranžiranja, skupinske igre, zvočnosti in sozvočnosti, ritma in harmonije, studijskega dela ipd. Delavnica bo potekala v Ljubljani, v jeseni (termini bodo dogovorjeni in usklajeni naknadno).

VEČ:

https://www.jskd.si/folklorna-dejavnost/izobrazevanje/seminarji/sezona_16_17/ljudska_je_kul_17.htm

 

ljudska_je_kul_2