TABOR MLADIH PEVCEV PRIMORSKE (TMPP) – rok prijave še danes, 30. 5. 2017

Do danes se še lahko prijavite na prvi Tabor mladih pevcev Primorske (TMPP) 2017, za možnost prijave po tem roku pa se obrnite na na JSKD OI Tolmin, oi.tolmin@jskd.si, je še nekaj prostora.

Prijavnico oddate:

osebno:                     zborovodkinji Barbari Kovačič v Tolminu

pošljete po pošti:

za TABOR MLADIH PEVCEV PRIMORSKE

Zavod za kulturo, šport in mladino Občine Tolmin,

Dijaška ulica 12/c, P.P. 80, 5220 Tolmin

skenirano:                 kultura.spela@ksm.si

 

 

Podrobnosti o taboru:

 

Drage mlade pevke in pevci, spoštovani starši!

Mlade pevke in pevce primorskega in zamejskega prostora, stare od 11. do 15. leta (od 5. do 9. razreda OŠ), vabimo na nepozabne pevske počitnice, Tabor mladih pevcev Primorske (TMPP), ki bodo polne petja in počitniških doživetij. Odvijal se bo v osrčju doline Soče, kjer se pretakajo barve in energije čudovitih rek Soče, Tolminke in Idrijce, v preddverju Triglavskega narodnega parka v alpskem mestu Tolmin.

Namen tabora je ob strokovnem delu priznanih strokovnjakov za mladinsko zborovsko petje,

  • Stojana Kureta (profesor, zborovodja, dirigent, nagrajenec Prešernovega sklada),
  • Petre Grassi (pianistka, zborovodkinja, pevka, zmagovalka prvega Državnega tekmovanja Mateja Hubada za slovenske zborovodje),
  • Barbare Kovačič (zborovodkinja otroških, mladinskih in dekliških pevskih zborov),
  • Davida Bandlja (zborovodja mladinskih in mešanih mladinskih pevskih zborov, pesnik, literarni zgodovinar),
  • Martine Burger (operna solistka in vokalna pedagoginja),

nadgraditi pevsko znanje in se družiti s sovrstniki s Primorske, se zabavati in veliko lepega doživeti.

Tabor MPP bo potekal v Tolminu (Center šolskih in obšolskih dejavnosti Soča) od 20. do 25. 8. 2017. Namenjen je pevcem mladinskih pevskih zborov od 11. do 15. leta (od 5. do 9. razreda OŠ).

Raznolik in bogat koncertni program bo obsegal izbrana dela iz zakladnice slovenske zborovske glasbe, priredb slovenskih ljudskih pesmi, skladb pomembnih evropskih, drugih skladateljev različnih slogovnih obdobij in skladbe iz sveta zabavne glasbe. Zbor se bo ob zaključku intenzivnega pevskega tedna predstavil na javnem zaključnem koncertu v Kinogledališču Tolmin, kamor bomo povabili tudi radio in televizijo.

Poleg petja bo čas za ustvarjalne in športne dejavnosti ter druženje … naj vam izdamo nekaj doživetij: filmski večer v kinu, kopalni dan ob topli Idrijci, piknik v naravi, različne ustvarjalnice … in seveda ZAKLJUČNI KONCERT.

Kotizacija za pevski tabor znaša 150 € in vključuje bivanje v CŠOD Soča, prehrano, prevoze, glasbeno-pedagoško delo in družabne dejavnosti. Za udeležence tabora iz Tolmina ali bližnje okolice, ki ne spijo v CŠOD Soča (brez spanja in zajtrka), znaša 70 €.

Pri plačilu kotizacije nudimo možnost plačila na dva obroka.

 

Informacije k PRIJAVI na TABOR MLADIH PEVCEV PRIMORSKE

Na podlagi prejetih prijav bodo potekale avdicije na primorskih osnovnih šolah, ki so namenjene dokončnemu izboru primernega ”študijskega” programa pevskega tabora. O razporedu in poteku avdicij ter organizaciji bivanja in vseh dejavnostih boste pravočasno obveščeni preko e-pošte staršev. Po opravljenih avdicijah bomo udeležencem poslali še dodatne informacije v zvezi s taborom. V CŠOD so na voljo 3-posteljne sobe.

Prisrčno vabljeni na nepozabne pevske počitnice v Tolmin!

 

logo Tabor MPP2