Teden ljubiteljske kulture 2018

Javni sklad za kulturne dejavnosti (JSKD) in Zveza kulturnih društev Slovenije (ZKDS) vabita vse kulturne ustvarjalce, da se s svojimi dogodki od 11. do 20. maja 2018 pridružite vseslovenski akciji Teden ljubiteljske kulture.

S SVOJIMI DOGODKI SODELUJTE

V TEDNU LJUBITELJSKE KULTURE 2018

Teden  ljubiteljske kulture je predstavitev ustvarjalnosti v sodobni družbi.

 

KAJ?

Teden ljubiteljske kulture je namenjen podpori vseh ljubiteljskih ustvarjalcev ter promociji ljubiteljske kulture.

 

KAKO?

Sodelujejo lahko kulturna društva in njihove zveze, lokalne skupnosti, etnične skupine, ki živijo v Sloveniji, slovenski ustvarjalci v drugih državah, posamezniki ter izobraževalne in kulturne ustanove z dogodki iz vseh dejavnosti.

Sodelujete lahko  s programom, ki vam najbolj ustreza – s predstavo, koncertom, z razstavami, predavanji, kulturnim programom, pogovori z zanimivimi kulturniki, javno vajo ali dnem odprtih vrat.

Del projekta postanete s prijavo dogodka na spletni strani TLK: http://tlk.jskd.si/

 
ZAKAJ?

·         Pričakovani učinek Tedna ljubiteljske kulture je večja prepoznavnost ljubiteljske kulture in ustvarjalcev.

·         Ljubiteljska kulturna društva in ustvarjalci s TLK postajajo pomembnejši partner v odnosih z lokalnimi skupnostmi.

·         Javno izvajanje in predvajanje glasbe je brezplačno za organizatorje nekomercialnih dogodkov, ki so pravočasno prijavljeni in potekajo v okviru TLK (SAZAS in IPF).

·         Dogodki so objavljeni v dogodkovniku na spletni strani projekta.

·         TLK spremljajo promocijske akcije.

·         Pripravljena je celostna podoba za organizatorje dogodkov.

·         Glavni medijski sponzor Tedna ljubiteljske kulture je RTV SLO.

 

Osrednja tema Tedna ljubiteljske kulture 2018 bo folklorna dejavnost, s čemer s aktivno vključujemo v Evropsko leto kulturne dediščine. Namen evropskega leta je spodbuditi skupno doživljanje evropske kulturne dediščine in zavedanje o njenem pomenu kot skupni dobrini, izboljšati ozaveščenost o skupni zgodovini in vrednotah ter okrepiti občutek pripadnosti skupnemu evropskemu prostoru.