Vox Carniola išče novega zborovodjo

Kulturno društvo Vox Carniola z Jesenic išče novega zborovodjo/zborovodkinjo. Vodenje zbora, ki deluje v mešani, moški in ženski zasedbi naj bi prevzel/-a s 1. novembrom 2017. Vsi zainteresirani kandidati naj najkasneje do 1. 10. 2017 pošljejo prijavo po e-pošti na naslov:

ambrozcerne@gmail.com (ZADEVA: Razpis za novega dirigenta/dirigentko)

Predstavitev zbora:

Vox Carniola združuje pevce, ki si pri petju želijo večjih izzivov, kot so priprava tematskih koncertov in sodelovanje z uglednimi zborovskimi sestavi iz Slovenije in tujine, pa tudi udeležba na državnih in občasno mednarodnih pevskih tekmovanjih, pri čemer upoštevamo lastno pevsko pripravljenost in tekmujemo z isto zasedbo, ki tudi redno hodi na vaje. Te imamo ob petkih zvečer, sekcijske vaje si po lastni izbiri in v dogovoru s pevci organizira kandidat/-ka samostojno. Pevci nanje ne zamujamo in smo odprti za pridobivanje novih izkušenj. Kljub temu ne pozabimo svojega prvega cilja, namreč ob dovršenem petju uživati in se družiti. Zboru je bilo posvečeno že kar nekaj pesmi uveljavljenih slovenskih skladateljev, kar nam je v spodbudo, da ohranjamo visok nivo izvajanja skladb in zagotavljamo delovanje uspešnejšega zbora v zgornjegorenjski regiji.
Kandidatu/-ki predlagamo obisk ene vaje, pogovor s pevci člani upravnega odbora in zborovodkinjo v odhajanju.

Prijava mora vsebovati:

  • osebne podatke kandidata (priimek in ime, naslov bivanja, datum in kraj rojstva, e-naslov) – življenjepis kandidata s podrobnim opisom dosedanjih delovnih izkušenj;
    • vizijo dela, načrt vodenja in programske usmeritve zbora;
    • predlog koncepta 20. obletnice delovanja zbora v letu 2018.

Kontakt za dodatne informacije:

Andrej Černe, tajnik društva, 041 358 026 ali andrejc.cerne@gmail.com
Ambrož Černe, predsednik društva, 051 249 336 ali ambrozcerne@gmail.com

KD Vox Carniola,
Jesenice, 1. 9. 2017