ČESTITAMO: 64. Mednarodno tekmovanje Guido d’Arezzo (Italija), 24.–27. avgust 2016

Ženski komorni zbor Čarnice, zb. Monika Fele:

1. mesto v kategoriji 1 – obvezni program (sekcija D – enaki glasovi) in posebna nagrada za najboljšo izvedbo skladbe iz obdobja romantike (za Schumannovo Die Kapelle),

1. mesto v kategoriji 3 – posvetna glasba,

2. mesto v kategoriji 2 – sakralna glasba,

2. mesto v kategoriji 4 – monografski program

in prepričljiva uvrstitev v Grand Prix tekmovanja, v katerem so poleg slovenskega zbora nastopili še Philippine Madrigal Singers s Filipinov, Komorni zbor Helene Stureborg iz Švedske in Vokalna skupina Novecento iz Italije.

Čarnice so se v močni konkurenci zborov izvsega sveta predstavile z deli Palestrine, Schumanna, Albertija (obvezni program), de Victorie, Schuberta (sakralni program), Čopija (monografski program), Regerja, Lebiča (profani program), Makorja in Černeta (Grand Prix), tekmovanje pa je spremljala 7-članska žirija v sestavi Gary Graden (Švedska), Stojan Kuret, Urša Lah (Slovenija), Luigi Marzola (Italija), Ragnar Rasmussen (Norveška), Teodora Pavlovič (Bolgarija) in Alexander M. Schweitzer (Nemčija).

Mednarodno zborovsko tekmovanje Guido d’Arezzo sicer spada v skupino šestih tekmovanj za veliko zborovsko nagrado Evrope, med katera se uvršča tudi Mednarodno tekmovanje Gallus – Maribor (poleg njiju še Debrecen, Tolosa, Tours in Varna). Letošnji zmagovalci Arezza in s tem finalisti naslednje leto v španski Tolosi so Philippine Madrigal Singers s Filipinov.

Iskrene čestitke!

 

Foto: arhiv tekmovanja Guido d'Arezzo (objavljeno z dovoljenjem organizatorjev)

Ženski komorni zbor Čarnice, Ljubljana
Foto: arhiv tekmovanja Guido d’Arezzo (objavljeno z dovoljenjem organizatorjev)

 

Zborovodkinja Monika Fele Foto:

Zborovodkinja Monika Fele
Foto: arhiv tekmovanja Guido d’Arezzo (objavljeno z dovoljenjem organizatorjev)