Finalistke dirigentskega tekmovanja ZVOK MOJIH ROK

Današnje tri tekmovalke:

ALENKA PODPEČAN je maturirala iz klavirja na Umetniški gimnaziji. Nato se je vpisala na študij glasbene pedagogike na Akademiji za glasbo. Diplomirala je leta 2014 in prejela diplomo summa cum laude. Od leta 2011 študira tudi zborovsko dirigiranje, trenutno na magistrski stopnji pri izr. prof. Marku Vatovcu. Od leta 2012 je zborovodkinja MePZ Pomlad iz Novega mesta, s katerim je prejela regijski zlati priznanji in mednarodni zlati priznanji. Od konca leta 2014 do začetka leta 2016 je vodila KZ Krog. V sezoni 2015/2016 je prevzela MePZ Cantemus iz Kamnika. Je pevka in asistentka dirigenta v KZ Ave. Udeleževala se je raznih dirigentskih seminarjev v Sloveniji in na Nizozemskem pri znanih tujih dirigentih. Dirigirala je tudi v več abonmajskih koncertih Akademije za glasbo.

MONIKA FELE je študentka solopetja na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Leta 2007 je v Šmartnem pri Litiji soustanovila mešani pevski zbor Cum anima in na tekmovanju Naša pesem 2012 v Mariboru dosegla bronasto, leta 2014 pa srebrno plaketo. Leta 2014 je prevzela vodenje Ženskega komornega zbora ČarniCe. Svoje zborovodsko znanje je izpopolnjevala pri dirigentih, kot so Stojan Kuret, Sebastjan Vrhovnik, Helena Fojkar Zupančič, Ambrož Čopi, dr. Brady R. Allred in Matti Hyökki. V letu 2014 je bila asistentka dirigenta APZ Tone Tomšič v Ljubljani pod vodstvom dirigenta Stojana Kureta in je članica Zbora Slovenske filharmonije, ki ga vodi Martina Batič. Je članica, korepetitorka, solistka in projektno sodelujoča v najboljših slovenskih sestavih: Vokalna akademija Ljubljana, KZ Ave, KZ RTV Slovenija idr.

PETRA GRASSI je diplomirala iz klavirja in glasbene pedagogike na Konservatoriju v Trstu, kjer je študirala tudi kompozicijo, ter z odliko in pohvalo magistrirala iz zborovskega dirigiranja na Konservatoriju v Trentu. Lansko leto je prejela prvo nagrado na tekmovanju za zborovske dirigente Le mani in suono v Arezzu in nagrado za najmlajšega finalista v finalu ter na Mednarodnem tekmovanju za mlade zborovske dirigente Europa cantat v Torinu prejela tretjo nagrado in posebno nagrado publike. Prav tako je z DPZ Kraški slavček na mednarodnih tekmovanjih v Olomoucu, Lodi, Bad Ischlu, Riminiju in Benetkah prejela prve nagrade ter nagrado za najboljšega dirigenta. Udeležila se je mojstrskih tečajov s priznanimi dirigenti, kot so Gary Graden, Nicole Corti, Javier Busto, Bruno Boterf, Bo Holten, Georg Grün. Trenutno poje v Coro giovanile italiano (Italijanskem mladinskem zboru), skupini Ut – insieme vocale consonante in profesionalnem kvartetu La rosa dei venti. Dirigira vokalni skupini Vikra, vodi otroške zbore in poučuje na Glasbeni matici Marij Kogoj v Trstu.

 

Finalistke tekmovanja (od leve proti desni): Alenka Podpečan, Monika Fele, Petra Grassi

Finalistke tekmovanja (od leve proti desni): Alenka Podpečan, Monika Fele, Petra Grassi