Mojstrski tečaj z Garyjem Gradnom

Komorni zbor Ipavska pripravlja mojstrski tečaj za zborovodje, ki ga bo vodil znameniti dirigent Gary Graden. Vabljeni k vpisu. Prijavnica v nadaljevanju.

Datum: 14. in 15. oktober

Kraj: Vipava, Škofijska Gimnazija

Organizator tečaja: Kulturno društvo Komorni zbor Ipavska ob podpori JSKD in Občine Vipava

Kontakt: info@ipavska.si

+386 41 345 486 Tomaž Bavčar (slovensko, English, Italiano, hrvatski)

+386 41 601 267 Nataša Uršič Praček

Rok za vpis je 5. 10. za aktivne udeležence ter 10. 10. za pasivne udeležence. Število mest za aktivne udeležence je omejeno. Plačilo ob prijavi ali po dogovoru.

 

TEME:

Teme, ki jih bo izobraževanje zajelo, so osnove dirigentske tehnike s poudarkom na zborovskem dirigiranju, intonacija v zboru, interpretacija skladb različnih slogovnih obdobij s poudarkom na sodobni glasbi, vzgoja vokalne tehnike v skupini, organizacija vaj, vodstveni principi in drugo. Največ časa bo namenjenega praktičnemu delu udeležencev z zborom.

Tečaj bo trajal dva dni in se bo zaključil s slavnostnim koncertom demonstracijskega zbora pod vodstvom maestra in aktivnih udeležencev.

Sklepni koncert bo predvidoma v cerkvi.

UDELEŽENCI:

K udeležbi vabimo vse ambiciozne zborovodje, ki želijo izboljšati tehniko dirigiranja, pridobiti metodična znanja o vodenju zbora, spoznati novo zborovsko literaturo, se seznaniti z drugačnimi pristopi k zboru, kar bo zagotovo zanimalo tudi že izkušene in uveljavljene zborovodje. Vabljeni pa tudi pevci, glasbeniki, študentje glasbe ter vsi, ki jim je zborovska glasba blizu.

 

PRIJAVNICA >>