Prispevajte predloge slovenskih pesmi za Pesmarico Evropske unije

Rok: 5. junij 2018

Neprofitna nevladna organizacija The European Union Songbook Association pripravlja Pesmarico Evropske unije in zato vabi, da čim bolj množično sodelujemo pri izboru slovenskih pesmi. Gotovo ste ljubitelji petja, pevci, zborovodje in ostali glasbeniki najbolj poklicani, da predlagate šest pesmi iz našega pevskega bogastva.

Predlagajte pesmi v šest kategorij, ki so jih določili strokovnjaki iz 17 konservatorijev v 14 državah članicah EU. Te kategorije so: 1. ljubezenske pesmi, 2. narava in letni časi, 3. svoboda in mir, 4. ljudske pesmi, 5. religiozne pesmi, 6. otroške pesmi. Lahko so pesmi a cappella, s spremljavo, lahko zborovske obdelave …, ni pomembno. Pomembno je, da vsak predlaga pesmi, ki se mu zdijo reprezentativne za slovenski izbor.

Urednik za Slovenijo je Dušan Bavdek, izredni profesor za kompozicijo in glasbeno teorijo na Akademiji za glasbo Univerze v Ljubljani. Izbor 168 pesmi bo natisnjen v 24 izvirnih jezikih in v angleškem prevodu. Izbrane skladbe iz 28 držav bodo objavljene na dan Evrope, 9. maja 2019.

Predloge vpišite na strani www.eu-songbook.org, izberite »Slovenija«.

Naše sodelovanje je pomembno! Hvala za vaše predloge.